Cala Becs o de la Roca Plana

Foto: 

Cedida
La Cala Becs o de la Roca Plana

Les 10 millors platges nudistes de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona

Els millors racons per sentir-te en contacte amb la naturalesa
Surtdecasa Ebre
,
01/08/2017
Entorn
Comença el mes d'agost i volem gaudir de la natura i el mar amb tots els sentits i sobretot amb la pell. El nudisme s'ha convertit en una opció molt popular pels amants de gaudir de l'entorn sense tèxtils pel mig. A Catalunya, hi ha una seixantena de platges nudistes. Hem seleccionat les millors platges on hi ha tradició nudista a les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona. Platges que, per cert, són algunes de les més salvatges i precioses del territori. Surt de casa i descobreix-les!

Aquesta és una llista elaborada a partir de la informació del Club Català de Naturisme, que recorda que la llista no pretén limitar el nudisme només als llocs indicats. Segons la legislació vigent el nudisme és legal en qualsevol espai públic, excepte alguns municipis que tenen ordenances que prohibeixen el nudisme.

1. Platja d’Els Muntanyans (Torredembarra)
El seu principal valor és el de conservar ecosistemes de dunes i maresmes ja desapareguts a pràcticament tota la costa catalana. Els Muntanyans és un espai natural de Torredembarra circumscrit a l'àrea protegida Platja de Torredembarra i Creixell, inclosa a la vegada en una platja de set quilòmetres de longitud compartida amb les poblacions de Creixell i Roda de Berà.

  • imatge de control 1per1

2. Cala Calabecs o de la Roca Plana (Tarragona)
Aquesta platja ha rebut el guardó de platges verges del litoral de Tarragona. Al bell mig del Bosc de la Marquesa, dintre del recinte de Tamarit Punta de la Móra, per accedir a aquesta platja nudista és necessari fer una caminada des de platja Llarga, en direcció est uns quatre quilòmetres.

3. Cala Fonda o Waikiki (Tarragona)
Cala Fonda és coneguda popularment com Waikiki en honor a les millors platges de Hawaii. I és que aquesta és una de les més espectaculars del sud de Catalunya. Es troba a uns 6 quilòmetres al nord de Tarragona. Verge i de difícil accés, ha sabut mantenir tot el seu encant malgrat el desenvolupament urbanístic de les últimes dècades. Envoltada del bosc frondós de la Marquesa és fàcil imaginar-se com serien fa segles la majoria de platges del litoral català.

4. Platja de la Savinosa (Tarragona)
A més de la platja, aquest racó té tot l'encant de la història ja que la Savinosa és un edifici abandonat emblemàtic del litoral del Camp de Tarragona. Aquesta platja és un exemple perfecte que la tranquil·litat pot anar acompanyada d'una bona oferta de serveis. Disposa de senyalització, socorrisme, salvament, accés per a persones amb mobilitat reduïda, sanitaris portàtils, dutxes, lloguer de gandules i para-sols i zona d'aparcament per a vehicles. La seva ubicació és relativament aïllada, ja que, si bé es troba prop de la zona urbana, hi està separada per una franja de roquissars i vegetació de pins. 

 

Platja de l'Illot | Foto: Patronat de Turisme de l'Ametlla de Mar
5. L’Illot (L'Ametlla de Mar)
Arribar fins la platja de l’Illot no és fàcil, potser, per això, aquest racó situat a uns cinc quilòmetres al sud l’Ametlla de Mar, continua conservant el seu encant salvatge tot i el desenvolupament turístic de les darreres dècades al litoral de l'Estat. Aigües transparents i una natura en estat viu per sentir la sal i la brisa directament a la pell!

6. Platja del Serrallo (Sant Jaume d’Enveja)
Aquesta seria, sense dubte, la més deserta i verge de les platges del Delta. No té cap mena d’equipament però la sensació de solitud, no té preu. Té una amplada que pot arribar als 100 metres i més de tres kilòmetres de longitud. Si hi aneu, veureu que la platja naturista es troba entre el Serrallo i Migjorn, un lloc on només s’hi arriba per un camí de sorra.

7. Platja del Torn (L’Hospitalet de l’Infant)
L'entorn paisatgístic de la Rojala, on se situa la platja del Torn, està catalogat al Pla d'Espais d'Interès Natural. La vegetació d'aquest lloc es caracteritza per les seves dunes. Situada al sud del nucli urbà de Vandellòs, és una destinació naturista de primer ordre. D'una banda, la platja, de sorra fina i daurada, disposa de nombrosos serveis i la seva ubicació relativament aïllada fa que el grau d'ocupació del lloc i els seus voltants no sigui gaire alt. En un dels extrems de la platja es troba el promontori conegut com l'illot del Torn, una elevació rocosa que encara conserva les restes d'una talaia. És un mirador perfecte des del qual es poden contemplar les formacions de penya-segats d'aquesta platja i de cala Justell.

8. Cala Xelín (L’Ametlla de Mar)
Una de les platges més idíl·liques de les Terres de l’Ebre. Aigües cristal·lines i fresques, envoltades de vegetació. La platja és de pedres i roques i està situada entre el municipi de L'Ametlla de Mar i la urbanització de les Tres Cales. La Cala Xelín és accessible amb cotxe i caminant, disposa de dutxa i neteja diària. Ah! I sortiràs sense ni mica de sorra, perquè és una platja de pedres!

9. Platja de la Marquesa (Deltebre)
De totes les platges del parc natural del Delta de l’Ebre, la de la Marquesa és una de les més apreciades. Situada al sud de la península del Fangar, té una longitud de més d’un quilòmetre de sorra pràcticament verge. Les dunes de la Marquesa es troben entre les més ben conservades del Delta. Curiosament, no són només a la sorra, sinó que s’endinsen uns quants metres al mar. La seva sorra daurada i les seves aigües tranquil·les fan que esdevingui una platja còmoda per a tots els públics, i també pels naturistes que poden gaudir de llibertat i intimitat!

10. Platja del Trabucador (La Ràpita)
Situada a l'hemidelta sud, es tracta d’un esplèndid exemple de platja salvatge. La manca de serveis d’aquest immens corriol de sorra fina i daurada queda àmpliament compensada per la seva bellesa. La seva extensió delimita, juntament amb el municipi d’Alcanar, la badia dels Alfacs de la resta del mar. L’istme que forma el Trabucador disposa d’un camí que permet seguir fàcilment el decurs de la platja fins a arribar a les salines de la Trinitat. Disposa de punts de guaita des dels quals es pot contemplar una excepcional panoràmica que inclou el municipi de La Ràpita, la serra del Montsià i el far.

A

També et pot interessar