'Cube' de Kulbik Dance Company, un dels plats forts del COS

Teatre gestual i dansa s'alien en un espectacle que es representarà dissabte 19 al Fortuny de Reus
Carlota Moragas
,
17/10/2013
Espectacles
En el marc de la setzena edició del COS, el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus s’ha programat l’obra 'Cube', de Kulbik Dance Company. Sota la direcció de Juan Carlos Valls, popularment conegut com 'Kanga', 'Cube' presenta una història que es desenvolupa dins d’un gran cub imaginari. Un cub que s’altera i es transforma a mesura que s’exposa a diferents estímuls i emocions. La repressió, l’angoixa, la llibertat, l’amor o la curiositat són algunes de les sensacions que propicien aquesta metamorfosi del cub, a través de la dansa contemporània i, sobretot, del hip hop i seguint el ritme de la música electrònica, el blues, jazz, funk i també el reggae.
 
Però 'Cube' no només és dansa. I és que l’espectacle incorpora elements com la poesia i el teatre gestual i enriqueix així el llenguatge amb el qual traça el seu fil argumental. D’aquesta manera, la dansa, el teatre, el moviment, la música i la paraula es converteixen en elements sintàctics al servei de la semàntica, és a dir, de la construcció d’un significat, d’un tot que no és més que el món que s’origina dins del cub. 
 

 
La companyia va ser la guanyadora de l’edició 2011 del programa televisiu 'Tu sí que vales' i el seu director ha estat convidat en nombroses ocasions a les escoles de dansa del Camp de Tarragona per impartir seminaris i classes magistrals de hip hop. 'Kanga' Valls també ha estat professor i membre del jurat del Premi Beca Roseta Mauri que se celebra de forma bianual a la ciutat de Reus i, per tant, és una cara coneguda pels qui viuen la dansa en el nostre territori.
 
De fet, no és el primer cop que l’artífex de Cube actuarà a la capital del Baix Camp; els aficionats al hip hop l’han pogut veure com a creador i com a intèrpret en espectacles com 'Humans' i 'Mientes + k parpadeas' a les Peixateries Velles i al Teatre Bartrina i ara podran deixar-se sorprendre per la seva creativitat des de les butaques del Fortuny. 

Ah, i si voleu guanyar una entrada podeu participar al nostre concurs.
 
--
 
Dissabte 19 d'octubre a les 21:00h.
Teatre Fortuny de Reus
Entrada: 10 euros.

A

També et pot interessar