Joana Gomila

Foto: 

Cedida
Joana Gomila presentarà 'Paradís', juntament amb Laia Vallès

Els 5 imperdibles del Festival de poesia RUSC

Del 14 de juliol fins al 25 d'agost, el festival arriba a la desena edició amb una programació carregada de versos
Surtdecasa
,
25/07/2022
Espectacles
El Festival de poesia RUSC arriba aquest estiu a la desena edició amb una programació carregada de versos que s’allargarà els mesos de juliol i d’agost. El festival del Museu de la Vida Rural - Fundació Carulla celebra els 10 anys ampliant la programació d’actes els vespres d’estiu, des del 14 de juliol i fins al 25 d’agost. El RUSC va arrencar dijous 14 de juliol amb la presentació del llibre 'Poesia completa' de Bartomeu Rosselló-Pòrcel a la que el va seguir el 16 de juliol la inauguració de l’exposició de Guillem Viladot per tal de celebrar el centenari d’un dels artistes més polifacètics d’Agramunt. Un festival consolidat que permet cada any gaudir des d’un entorn rural dels versos i la paraula de primeres llances del panorama literari català, gràcies també al suport d’Edicions Poncianes, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Us destaquem el que no us podeu perdre a partir d'ara!

1. Recitals de poetes amb llarga trajectòria
L’edició d’enguany comptarà amb dos recitals de poesia amb autors d’arreu del país. El primer serà el 28 de juliol, amb poetes que ja acumulen una llarga trajectòria. A les 20 hores, Antònia Vicens, Amat Baró, Teresa Colom, Carles Dachs i Joan Todó recitaran el seus versos. La música de Maria Hein tancarà un recital que serà l’acte central del RUSC 2022 i en què hi seran convidats tots els poetes que han format part de la història del festival. Sense dubte, un dels imperdibles de l'edició d'enguany, que com sempre coincidarà amb l'inici de la Festa Major de l'Espluga de Francolí.

 

Ivette Nadal tancarà La Fiblada | Foto: Cedida
2. La Fiblada: Recital de la generació jove
El dijous següent, el 4 d’agost, pujaran a l’escenari dels jardins del Museu una generació de poetes més joves: Blanca Llum Vidal, Maria Callís Cabrera, Raquel Pena i Laia Carbonell seran les protagonistes de La Fiblada, un segon recital que va iniciar-se l’any passat. L’actuació musical d’Ivette Nadal, que ha presentat cinc discos i tres poemaris al llarg de la seva carrera, tancarà la jornada.

3. L'univers qüotidià de Joana Gomila i Laia Vallès
Seguint amb les propostes musicals i les arts en viu, Joana Gomila i Laia Vallès presentaran al Museu de la Vida Rural 'Paradís', on interpreten amb samplers l’univers que envolta el seu paisatge quotidià. Això serà el divendres 29 de juliol a les 19:30h. Després de sacsejar el món de la música tradicional amb el seu primer treball, 'Folk Souvenir', la manacorina Joana Gomila, a duo amb Laia Vallès, proposa un so expansiu i transgressor -amb teclats, samplers i sintetitzadors- eixamplant així el llenguatge sonor i aprofundint en l’esperit de recerca i experimentació.

 

La cia Du'K'tO presentarà l'espectacle de dansa i circ 'Cafuné' | Foto: Cedida
4. Circ 'Cafuné'
L’11 d’agost a les vuit del vespre, Cia Du’K’tO farà l’espectacle de dansa i de circ 'Cafuné'. Una proposta que gira al voltant de la carícia com a gest relacional: una carícia dolça que en moments amaga sentiments de frustració, una carícia amarga que descobreix les intimitats més sinceres o una carícia juganera que desemboca a una infinitat d’aventures. L’equilibri harmònic entre aquestes avinences i desavinences és el que conforma les relacions humanes. Tot i la simplicitat argumental, l’obra destaca per la fisicalitat dels dos intèrprets a l’hora de representar els diferents estats d’una relació, fent ús d’un llenguatge propi que parteix de la simbiosi entre el circ i la dansa. Després hi haurà un concert del grup musical Intana, conjunt on la cantant i arquitecta barcelonina Núria Moliner s’acompanya de la banda habitual amb la guitarra de Guillem Callejón, el baix de Jordi Mestres i la bateria de Ricard Parera.

5. La cloenda de Roger Mas
Finalment, les veus de Sandra Monfort i Mar Grimalt, el 18 d’agost, i Roger Mas, 25 d’agost, tancaran el RUSC d’enguany. Mas presentarà el seu darrer treball 'Totes les flors' en el marc de la cloenda de la desena edició del RUSC en un ambient festiu i de celebració. Amb aquesta programació, el RUSC bufarà les espelmes aquest estiu. Pel festival hi han passat un centenar d’artistes al llarg de la primera dècada.

Més informació: 

A

També et pot interessar