Joan Isaac i Carme Sansa

Foto: 

Cedida
Joan Isaac i Carme Sansa

Els 5 imperdibles del festival de poesia RUSC

Del 27 de juliol a l'1 d'agost, el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí programa la festa dels versos i la música
Surtdecasa
,
25/07/2023
Espectacles
Del 27 de juliol a l’1 d’agost, al Museu de la Vida Rural els versos i la música tornaran a ressonar per tots els racons amb activitats per a tots els públics. Sota la direcció artística d’Alba Vinyes Lasso, el Rusc començarà el dijous 27 de juliol a les 20h amb el recital que, com sempre, coincidirà amb el primer dia de Festa Major de l’Espluga de Francolí. Després del recital, hi haurà una doble sessió de 'Les bones dames', l’extraordinari espectacle que ens endinsa a l’exposició 'Tros de dona' a través de la música. Durant tots els actes del Rusc es disposarà de zona de menjar i beguda. Us expliquem el més destacat.

1. Recitals
Enguany, el recital del Rusc comptarà amb la participació dels poetes Jordi Llavina, Mireia Casanyes Dalmau, Maria Sevilla Paris, Víctor Bonet Arbolí, Oriol Sauleda i la música de Clara Andrés. Una mescla d'artistes arriscats de tots els Països Catalans entre els quals trobem noms molt nous en l'escena com per exemple el de Mireia Casanyes, i d'altres més consolidats com Clara Andrés o Jordi Llavina.

2. Espectacle 'Les bones dames'
Després del recital, el dijous 27 de juliol de 2023, el Museu de la Vida Rural ha organitzat dues sessions de la visita musicada 'Les bones dames', un espectacle que ens endinsa a l’exposició 'Tros de dona' a través de la música. Amb la veu i l’arpa d’Anna Amigó, coneixerem històries tradicionals i excepcionals amb un denominador comú: les dones. Per la seva banda, Anna M. Andevert, comissària de la mostra, unirà les melodies i l’exposició tot saltant des del passat al present, de les cançons a la realitat, de la vida a l’art. L’entrada a l’espectacle té un preu de 12 euros per persona i per assistir a qualsevol de les dues sessions cal adquirir-la prèviament ja sigui en línia o presencialment al Museu.

3. Joan Isaac, Carme Sansa i els Set pecats capitals
El gran cantautor Joan Isaac, que per primera vegada uneix el seu talent al d’una actriu immensa, Carme Sansa, per crear un commovedor espectacle únic de música i poesia. L’eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels Set pecats capitals, set cançons d’una gran alçada musical i força poètica creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020. L’espectacle inclou les set cançons del nou disc de Joan Isaac i que són precedides per set poemes de grans poetes (Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló), recitats per Carme Sansa. La força dramàtica d’una de les millors actrius de l’escena catalana de tots els temps realça d’una manera extraordinària les cançons de Joan Isaac. L’espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps. L’entrada a l’espectacle té un preu de 5 euros per persona i cal adquirir-la prèviament ja sigui en línia o presencialment al Museu.

 

Juana Dolores | Foto: Cedida
4. Juana Dolores, recital poètic del seu 'Rèquiem'
El dimarts 1 d’agost, a les 19 hores, el Rusc comptarà amb un recital del darrer llibre de Juana Dolores, 'I si una nació desfilant per una catifa vermella', publicat per Edicions Poncianes. Segons explica l’escriptora, actriu i dramaturga, "he escrit un rèquiem que no recorda, que no conmemora, que no homenatja, que tampoc resa per cap ànima. L’invoca". El llibre és un artefacte polític i artístic, escrit amb un estil i un llenguatge radicalment en femení, nacional i popular. Com en tota la seva obra, Juana Dolores idea i crea a partir de la tensió entre la ideologia i la bellesa. L’entrada és gratuïta.

5. Concert de les Annexes
El Rusc tancarà l’onzena edició amb el concert del grup montblanquí Annexes el dimarts 1 d’agost a les 20h al jardí del Museu de la Vida Rural. Format per Isabel Torroja, Muntsa Porta, Xavier Miró i Roger Cantí, el grup Annexes és un projecte de pop electrònic íntegrament en català amb cançons captivadores i personals. Presentaran el seu últim treball 'Cor de guix' (2022). L’entrada és també gratuïta.

Més informació: 

A

També et pot interessar