Clickània

Foto: 

www.montblancmedieval.cat

Montblanc, territori ‘click’

El festival Clickània converteix Montblanc en la capital dels ninos de Playmobil durant dos caps de setmana
Anna Cabeza
,
17/10/2014
Família
Navegant en un vaixell pirata, enmig d’una batalla entre indis i vaquers, protegint un fortí, descobrint l’espai amb una nau, coneixent els animals del zoo, viatjant amb una autocaravana, vivint en l’Anglaterra més burgesa... Qui no ha passat hores de la seva infantesa jugant amb aquestes situacions i un grapat de petits ‘clicks’? Els ninos de Playmobil són part de la història i Montblanc els homenatja amb una divertida fira.

El festival Clickània, organitzat per l’associació Som Clicks, va néixer ara fa 7 anys, està més que consolidat i s’ha convertit en un referent a nivell català. A més, enguany fa un pas endavant i se celebrarà durant dos caps de setmana, en concret els dies 11, 12, 18 i 19 d’octubre. A més, el certamen guanya més espai d’exposició i venda i també tindrà més concursos.

Tot i l’evolució, els protagonistes indiscutibles són els de sempre: els grans diorames temàtics que omplen l’antiga Església de Sant Francesc. Aquest any n’hi haurà més i els organitzadors expliquen que se'n veuran de relacionats especialment amb la capital de la Conca de Barberà i amb les entitats del poble que aquest any celebren efemèrides especials.

Les composicions són autèntiques obres d’art que s’han de viure i veure. Enguany el gran diorama central (que fa 6x4 metres de superfície) està dedicat al Setge de Barcelona de 1714. A més, hi haurà diorames sobre un funeral víking, un pessebre, un torneig medieval, un zoo o un assalt a un comboi d’ajuda humanitària, entre d’altres. No menys espectaculars són les composicions casolanes dels participants del concurs de diorames, que solen sorprendre tant o més que els grans diorames i que durant aquests dies estaran exposades a l’antic hospital de Santa Magdalena.

Una de les altres atraccions del festival és poder comprar tot tipus de ninos i complements. A més, els col·leccionistes poden trobar peces que ja estan fora de catàleg i les últimes novetats. Per una altra banda, el nou claustre de Sant Francesc de Montblanc s’incorpora a la superfície d’exposició i acollirà més mostra i també activitats paral·leles, com un taller de modelatge d’argila de colors per fer tot tipus de complements pels ‘clicks’. També hi haurà un espai multimèdia.

Clickània no es queda tancada a Sant Francesc i es pot viure per tot Montblanc. Un any més, els ‘clicks’ envairan els aparadors de molts dels comerços del municipi, uns espais que es convertiran en l’escenari de la gimcana per trobar els ‘clicks’ amagats. A més, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre acollirà un diorama prehistòric i els visitants de Clickània tindran entrada gratuïta a l’espectacular centre. Per si fos poc, al carrer hi haurà batucades i sortirà el seguici popular infantil del poble.

A més, enguany s’ha organitzat una exposició dedicada als 40 anys dels ‘clicks’ de Playmobil, una mostra per remoure la nostàlgia on es pot comprovar si aquests ninos mundialment famosos han canviat o no en gairebé mig segle. Per si fos poc, els ‘instagramers’ poden participar en un concurs. Per participar-hi només cal ser seguidor del compte @montblancmedieval i etiquetar les fotos amb els hashtags #montblancmedieval i #clickània2014.

Clickània obrirà de 10 del matí a 20h els dissabtes i fins les 19h els diumenges. Les entrades tenen un preu popular.

--

Clickània 2014
11, 12 i 18 i 19 d'octubre
Montblanc

A

També et pot interessar