I Trobada de colles del Sud

Foto: 

TAC 12

De Vila-rodona al Sud, celebrant Sant Martí

Les diades de Vila-rodona, Sant Martí a Altafulla i la II Trobada de Colles del Sud a Montblanc, posen punt i final a la temporada castellera al Camp de Tarragona
Joel Reche
,
06/11/2015
Fires i festes
Diumenge casteller intens al Camp de Tarragona. La primera cita serà a Montblanc, on 9 colles de la província de Tarragona es donaran cita a la II Trobada de Colles del Sud, que es va iniciar l'any passat a Cambrils. L'actuació es desenvoluparà en rondes conjuntes, amb la possibilitat d'actuar en solitari si les colles proven un castell límit. La diada es celebrarà a la plaça de Sant Francesc i després hi haurà una cercavila fins a la plaça Major, on s'aixecaran els pilars. Hi participaran els Brivalls de Cornudella, Castellers de Tortosa, Torraires de Montblanc, Xics Caleros, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Xiquets d'Alcover, Xiquets de Cambrils, Xiquets de Reus i Xiquets de Vila-seca. 
 
Els Brivalls volen seguir fent passes endavant i no descarten provar el primer castell de 7 i mig del seu historial, en forma de 3 o 4de7 amb l'agulla. Els Castellers de Tortosa arriben amb la intenció de tornar a completar una actuació amb 3 castells de 6, tot un repte per a la colla de nova formació. Els Torraires de Montblanc, colla organitzadora d'aquesta edició, voldran sortir de plaça amb 3 castells de 6, intentant superar els problemes interns que arroseguen. Los Xics Caleros voldran completar castells de 6 i mig com el 2de6 o el 5de6, iguals que els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, que voldran tornar a provar, molt probablement, el 2de6. Els Xiquets d'Alcover voldran tornar a portar a plaça castells com el 5de6 o el 2de6, sense descartar tornar a portar a plaça el pilar de 5. Els Xiquets de Cambrils portaran 3 castells de 6 i mig a Montblanc, sense descartar un possible assalt al 4de7, que ja han carregat en dues ocasions aquesta temporada. Els Xiquets de Reus, que participen per primer cop en aquesta diada, volen portar com a mínim un castell de 8 per acabar la temporada, tot i que no descarten portar el 5de8 i estrenar el primer 9de7 del seu historial. Els Xiquets de Vila-seca arriben molt ambiciosos a la cita de diumenge, amb la intenció de portar el 4de7 amb l'agulla i el 5de7, dos castells que no han provat mai des de la seva refundació. 
 
Fitxa de la diada: II Trobada de les colles del sud.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Castellers de Tortosa, Torraires de Montblanc, Xics Caleros, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Xiquets d'Alcover, Xiquets de Cambrils, Xiquets de Reus i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 5 de novembre a les 11 h. Plaça de Sant Francesc, Montblanc.
Interès: Diada castellera diferent amb la participació de bona part de les colles del sud de Catalunya. 
 
 
Una altra de les grans cites d'aquest diumenge és la diada de Sant Martí a Altafulla, que tanca la temporada dels Xiquets de Tarragona i de la colla local, els Castellers d'Altafulla. Els Xiquets de Tarragona arriben amb un gust agredolç a la cita de diumenge. Després de tornar a descarregar el 2de9 amb folre i manilles, per segon cop a la seva història, a la diada de Tots Sants, van ensopegar amb el 4de9 amb folre i el pilar de 7 folrat. Tot i que l'objectiu era descarregar la torre emmanillada, sortien amb només dos castells de plaça. Diumenge podrien estrenar algun castell de 8 i mig, com el 3de8 amb l'agulla, aparcant amb tota probabilitat els castells de 9. Tot i això, a la ronda de pilars podrien donar la sopresa provant el pilar de 8 emmanillat, castell que va quedar aparcat la setmana passada a Vilafranca. A plaça també hi seran els Xicots de Vilafranca, que venen de completar la millor actuació de la seva història amb el 3de9 amb folre carregat, el 5de8 i el 4de8. A Altafulla podrien portar alguna construcció de 8 pisos, sense descartar provar el primer pilar de 7 amb folre del seu historial. La colla local, els Castellers d'Altafulla, es plantejen una diada de màxims. Després de consolidar els castells bàsics de 7, diumenge volen fer dues passes endavant: provar el primer 4de7 amb l'agulla de la temporada i tornar a portar a plaça el 2de7, castell límit dels del Baix Gaià. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Martí.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Xicots de Vilafranca i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 8 de novembre a les 12:00h. Plaça del Pou, Altafulla.
Interès: Possibilitat de veure els primers castells de 7 i mig de la colla local.
 
 
I la darrera cita de l'any al Camp de Tarragona és el darrer duel vallenc de l'any, aquest cop, i com ja va sent habitual els darrers anys, a Vila-rodona. La Colla Joves Xiquets de Valls arriba amb el record encara del que va poder ser la diada de Santa Úrsula i els dos segons que els van separar del castell de 10 pisos. A Vila-rodona portaran, amb tota probabilitat castells de 8 i mig, sense descartar un possible intent d'un castell que els hi quedava en cartera fa dues setmanes, el 4de9 sense folre, un castell que demana part de la colla i que si aquesta respon als darrers assajos, podria veure la llum diumenge. La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a Vila-rodona havent fet la millor temporada de la seva història i sense cap tipus de pressió. Els castells bàsics de 8 estan assegurats, sense descartar les construccions de 8 pisos, tot i que els darrers dies s'ha rumorejat un possible intent de 2de8 sense folre dels de la camisa rosada, castell que han carregat en dues ocasions aquest any i que, potser, no volen deixar per a la temporada vinent. 
 
Fitxa de la diada: Fira de Vila-rodona.
Amb les colles: Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 8 de novembre a les 13:00h. Plaça dels Arbres, Vila-rodona.
Interès: Possibilitat de veure el darrer duel vallenc de l'any, sense descartar construccions de Gamma Extra. 
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar