Infants

Foto: 

Cedida

Tres activitats per petits exploradors a Reus

Els dies 6 i 7 aquesta proposta tindrà lloc dins del programa de Reus Ocult
Surtdecasa Camp
,
01/10/2018
Família
Els menuts de la casa podran convertir-se en petits exploradors en el marc del festival Reus Ocult 2018, que agrupa a més 8.000 persones en un cap de setmana on la gent visita edificis privats i històrics de la ciutat. En aquesta ocasió, us proposem una activitat pel públic familiar amb tres tallers en diferents edificis oberts de la ciutat. 'Petits exploradors' és una bona oportunitat per descobrir la ciutat des d'un punt de vista dinàmic i diferent, dotant de relat tots aquells espais i edificis d’interès històric i patrimonial, que no estan oberts al públic habitualment o que són poc coneguts.

1. Exploradores sota terra al Dipòsit d'aigua de l'institut Pere Mata
Com funcionen les canalitzacions d'aigua? Aquí els petits hauran de ser molt hàbils per descobrir i completar les peces que falten per dur l'aigua a la ciutat de Reus. I és que els dipòsits d’aigua que hi ha ubicats en diversos indrets del terme municipal de Reus van ser construïts en diferents moments històrics amb l’objectiu de garantir la continuïtat del subministrament i un emmagatzematge mínim d'aigua. Des d’un punt de vista arquitectònic, destaca aquest dipòsit dissenyat per Pere Caselles al segle XIX, que es troba a l'Institut Pere Mata.

2. Concurs de castell al Castell del Cambrer de Reus
Ens demanen que construïm per equips l'antic Castell de Reus. El Castell del Cambrer és l'únic testimoni del Reus medieval. Els infants podran descobrir la història i és que, segons expliquen els experts, aquest castell va ser bastit segurament al segle XII. Però existia amb seguretat al començament del segle XIII. El castell va perdre el seu caràcter i ús de casa forta per a passar a actuar com a magatzem de les rendes agrícoles senyorials i com a presó. Posteriorment, l'edifici va ser abandonat fins que el consorci de la Generalitat i l'Ajuntament el van restaurar i s'hi va inaugurar l'Arxiu Històric Comarcal, el 1986.

3. El guardià del cementiri al Cementiri de Reus
En aquest cas, la descoberta de símbols i personatges reusencs ens desvetllarà un gran secret final. Quina serà la sorpresa? Els cementiris sempre són llocs enigmàtics. Concretament, el Cementiri General de Reus es va inaugurar l’any 1870 i és d’estil neoclàssic. Durant la seva més que centenària història ha anat acumulant obres d’art funerari constituint actualment un conjunt més que destacable. A més, pel seu valor històric i artístic, forma part de la Ruta Europea dels Cementiris que ha rebut la menció d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa. Una bona manera de conèixer un espai patrimonial que ens apropa a un tema molts cops tabú entre els més petits: la mort.

Més informació: 

A

També et pot interessar