Nois de la Torre

Foto: 

Arnau Martínez
Nois de la Torre

Al Baix Gaià i per la verge del Carme, castells

Altafulla i Torredembarra són les dues principals cites del cap de setmana casteller
Arnau Martínez
,
14/07/2017
Fires i festes
A més de les dues poblacions de la comarca no oficial del Baix Gaià, Cambrils i el Serrallo celebren la patrona dels mariners, la Verge del Carme. També es podran veure castells a Els Garidells.

Festa Major dels Garidells

Divendres 14 a les 21h | Plaça de la Vila de Els Garidells
Colla Joves Xiquets de Valls i Castellers de Sant Pere i Sant Pau
Interès: diada de poc nivell, però les colles aprofitaran per assajar després a la mateixa plaça

La petita població de Els Garidells celebra aquest cap de setmana la seva festa major i, com ja és tradició, el divendres al vespre té lloc l’actuació castellera. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i la Colla Joves Xiquets de Valls enfoquen aquesta diada com un assaig a la fresca ja que és un dia i una hora atípics. Els vermells podrien completar algun castell de 8, mentre que els del barri cooperativista es conformaran amb els de 7. I si a l’acabar enscara no esteu cansats, tots cap al Casal Municipal, hi haurà sopar popular i a les 00h concert amb l’orquestra Mitjanit.

  • imatge de control 1per1


 

Diada de la Verge del Carme al Serrallo

Dissabte 15 a les 18h | Plaça Sant Magí de Tarragona
Xiquets de Reus, Minyons de Terrassa i Xiquets del Serrallo

Els Xiquets del Serrallo tornen a organitzar una diada al seu barri després que dues setmanes enrere celebressin Sant Pere. Precisament els de la camisa blau marí voldrien repetir les estructures que van fer aquell dia, és a dir 3 i 4 de 7 amb agulla i 5 de 7, encara que no descarten el 7 de 7. Aquesta ocasió els del Serrallo comptaran amb els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Reus. Els de Terrassa són una colla que acostumen actuar poc per aquesta zona i de ben segur que portaran els seus millors castells i algun d’aquest podria ser de 9. Els Xiquets de Reus tornen de vacances i aprofitaran per tornar a rodar castells, els de 8 estan assegurats!


 

Diada de les Cultures a Altafulla

Dissabte 15 a les 18h | Plaça del Pou d’Altafulla

Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Castellers d’Altafulla
Interès: diada principal del cap de setmana casteller. S’hi podran veure castells de gamma extra

La Diada de les Cultures és una de les cites més importants del juliol casteller. A la plaça del Pou es reuniran els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els amfitrions, els Castellers d’Altafulla. Els verds van ensopegar la setmana passada amb el 4 de 9 sense folre i aquesta caiguda els hi ha fet canviar els objectius d’Altafulla. Malgrat això, sembla ser que no renuncien a la gamma extra i podrien fer el 3 de 9 amb folre i agulla i el 2 de 9 emmanillat, dues estructures que ja han fet aquesta temporada. Els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella podrien completar la mateixa actuació, la tripleta, és a dir 3 i 4 de 9 amb folre i 5 de 8. Els locals també volen anar a màxims, al seu nivell, però a màxims. Els de ca l’Ixart volen bastir el 3 de 7 amb pilar i el 5 de 7.


 

Diada de la Mare de Déu del Carme a Cambrils

Diumenge 16 a les 12h | Plaça Catalunya de Cambrils

Xiquets de Cambrils i Xiquets de Vila-seca

Cambrils vol honorar a la patrona dels pescadors amb una diada castellera i per la ocasió ha convidat als Xiquets de Vila-seca. Aquests últims seguiran rodant els castells de 6 i mig com el 2 de 6 i potser fan algun de 7 pisos encara que seran prudents ja que en des setmanes tenen la seva festa major. Els Xiquets de Cambrils també optaran pels castells de 6 com el 2 de 6, el 5 de 6 i un dels dos castells bàsics. Cal tenir en compte que els de color bordeus perden moltes camises a l’estiu a causa dels treballs temporals dels seus membres ja que Cambrils és una població de costa.


 

Diada del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra

Diumenge 16 a les 18h | Plaça de la Vila de Torredembarra

Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Nois de la Torre
Interès: una de les diades destacades del cap de setmana. S’hi faran castells de 9

La plaça de la Vila, coneguda popularment com plaça de la Verdura, serà l’epicentre casteller de la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra. Enguany s’ha canviat el cartell tradicional i els Castellers de Vilafranca no hi seran, qui sí que hi serà són la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre. Els de Tarragona podrien fer l’actuació més destacada amb castells de 9 i el 9 de 8, a més d’un hipotètic 5 de 9 amb folre. Aquest últim castell no es decidirà fins a última hora ja que els liles venen d’uns dies de descans. La Joves vol repetir l’actuació que va fer per Sant Joan (4 de 8, 3 de 9 amb folre i 2 de 8 amb folre), tot i això, podrien fer un pas més pujant-li un pis al 4 de 8. Finalment, els Nois aposten pel 3 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, però encara han de decidir el programa final que dependrà dels últims assajos.

A

També et pot interessar