Foto: 

Jean Segovia (castellersaltafulla.cat)

Torna el Baix Gaià Tour

Les diades d'Altafulla i Torredembarra centren el cap de setmana casteller al Camp de Tarragona. També hi haurà diades a Tarragona i a la Vilella Alta
Joel Reche
,
10/07/2015
Fires i festes
Altafulla acull un any més la Diada de les Cultures, la diada més gran que organitza la colla local al llarg de la temporada. Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Tarragona, acompanyaran dissabte als Castellers d'Altafulla a la plaça del Pou. 
 
Els Verds arriben a Altafulla després de descarregar la primera construcció superior al 3de9 amb folre el passat dissabte al Pla de la Seu de Tarragona, en forma de 2de9 amb folre i manilles. A Altafulla arriben amb un bon bagatge de castells de 9 i no descarten portar algun castell superior, pensant també amb la diada de Torredembarra del dia següent. La Colla Vella ha arribat aquesta setmana del seu viatge a la Xina, on ha aconseguit tornar a completar el 3de9 amb folre. A la plaça del Pou podríem veure els dos castells bàsics de 9 de color rosat. Els Xiquets de Tarragona volen fer una altra passa endavant a Altafulla. Si la setmana passada estrenaven el 3de9 amb folre al Pla de la Seu, aquesta setmana podrien estrenar el 4de9 amb folre completant el primer doblet de castells de 9 de la temporada. La colla local, els Castellers d'Altafulla, que ja han carregat el 3de7 aquesta temporada, buscaran la seva primera clàssica de 7 de la temporada. 
 
Fitxa de la diada: Diada de les Cultures a Altafulla.
Amb les colles: Castellers de Vilafranca, Xiquets de Tarragona, Castellers d'Altafulla i Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 11 de juliol, a les 18 h. Plaça del Pou, Altafulla.
Interès: Castells de 9 pisos amb la possibilitat de veure alguna construcció de gamma extra.
 
 
L'Associació de Veïns Verge del Carme de Tarragona organitza un any més una diada castellera en motiu de la festivitat del seu barri. Aquest any, Xiquets del Serrallo i Xiquets de Cambrils seran els encarregats d'aixecar les seves construccions al barri tarragoní. 
 
Els Xiquets del Serrallo arriben en bona forma, havent completat castells de 7 i mig com el 7de7 o el 4de7 amb l'agulla, però amb l'espineta de no haver pogut completar encara el 5de7. Dissabte podria ser el dia de veure el 5 de color blau marí. Els Xiquets de Cambrils buscaran seguir rodant tota la gamma de castells de 6 i mig, amb construccions com el 5de6 o el 2de6, de cara a fer el salt als castells de 7 pisos. 
 
Fitxa de la diada: Festes de l'Associació Veïns Verge del Carme a Tarragona.
Amb les colles: Xiquets de Cambrils i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 11 de juliol, a les 18 h. Carrer Francesc Bastos, Tarragona
Interès: Castells de 7 i mig per part de la colla tarragonina i de 6 i mig dels cambrilencs. 
 
 
Els Brivalls de Cornudella comencen el segon tram de temporada a la Vilella Alta on, havent anunciat la intenció de començar a sovintejar els castells de 7 pisos, podrien portar el 4de7 si són suficients camises a plaça. El 2de6 i castells de 6 amb el pilar estan assegurats. 
 
Fitxa de la diada: Festa Major de la Vilella Alta.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella .
Dia, hora i lloc: Dissabte, 11 de juliol, a les 18:30 h. Vilella Alta.
Interès: Castells de 6 i mig de la colla del Priorat.
 
 
L'altra gran diada del cap de setmana al Camp de Tarragona és a Torredembara, en motiu de la festivitat del Quadre de Santa Rosalia. Un any més, i des del 2008, trobem a la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca a la plaça de la Vila de Torredembarra acompanyant als Nois de la Torre. Els Verds, que arribaran a Torredembarra després de la diada del dia anterior a Altafulla, portaran els dos castells bàsics de 9, amb la possibilitat de veure alguna construcció superior com el primer pilar de 8 emmanillat de la temporada. La Jove de Tarragona voldrà repetir el doblet de castells de 9 que ja van assolir per Sant Joan i podrien completar l'actuació amb el 5de8. Els Nois de la Torre buscaran sortir de plaça amb 3 castells de 7 per primer cop aquesta temporada. 
 
Fitxa de la diada: Diada del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra.
Amb les colles: Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Nois de la Torre.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 12 de juliol, a les 18 h. Plaça de la Vila, Torredembarra.
Interès: Castells de 9 pisos amb la possibilitat de veure alguna construcció de gamma extra.
 
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar