Foto: 

Facebook xiquets d'alcover

Sense vacances castelleres

Després d'uns caps de setmana exigents, les colles es relaxen però no descansen per encarar les setmanes d'agost, sense oblidar que Sant Magí està al caure.
Arnau Martínez
,
04/08/2016
Fires i festes
Festa Major de la urbanització La Móra de Tarragona
 
La urbanització a cavall entre Tarragona i Altafulla, La Móra, acull dissabte a la tarda una diada castellera amb els Nois de la Torre, els Xiquets del Serrallo i els Castellers d'Altafulla.
 
Els Nois de la Torre actuen dissabte i diumenge. Possiblement els castells seran d'un major nivell diumenge a Els Pallaresos, ja que actuen al costat d'una colla gran, els Xiquets de Tarragona. A La Móra optarien pels castells bàsics de 7 i un de 6 i mig.
 
Els del barri pescador de Tarragona tenen en 15 dies Sant Magí, una diada de màxims. Per això, haurien de seguir rodant els castells de 7 pisos, els castells amb agulla i el pilar de 5.
 
Els de la població veïna ja hauran actuat divendres a Sant Vicenç de Calders, per tant amb aquesta i la de Els Pallaresos tindran tres diades en tres dies. A la urbanització de La Móra volen estrenar el primer 5 de 6 de la temporada, acompanyat del 3 i del 4 de 7.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de la urbanització La Móra de Tarragona.
Amb les colles: Nois de la Torre, Xiquets del Serrallo i Castellers d'Altafulla.
Dia, hora i lloc: dissabte 6 d'agost, a les 18 h a La Móra de Tarragona.
 
 
Festes de la urbanització Serradalt d'Alcover
 
Una altra urbanització on tindrà lloc una actuació castellera és la de Serradalt d'Alcover que tindrà els Xiquets d'Alcover com a amfitrions i els Castellers de Tortosa de convidats.
 
Els de la camisa oliva van sortir de plaça la setmana passada amb tots els castells descarregats. A Alcover voldrien repetir els mateixos castells, el 3 de 6, el 3 de 6 amb agulla i el 4 de 6.
 
Els Castellers de Tortosa que enguany estan fent la seva primera temporada com a colla aprofitaran la diada d'Alcover per seguir rodant els castells de 6 com el 3, el 4 de 6 o el 3 i el 4 de 6 amb agulla.
 
Fitxa de la diada: Festes de la urbanització Serradalt d'Alcover.
Amb les colles: Castellers de Tortosa i Xiquets d'Alcover.
Dia, hora i lloc: dissabte 6 d'agost, a les 18 h al carrer 2 d'Alcover.
 
 
Nits Daurades a Salou
 
La festa major d'estiu de Salou, anomenada "Nits Daurades", agrupa un seguit d'activitats relacionades amb la cultura popular per apropar aquest llegat als milers de turistes que s'allotgen aquests dies a la capital de la Costa Daurada. Un d'aquests actes serà l'exhibició castellera a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
 
S'ha de tenir en compte que la Colla Vella arriba a Salou després d'una diada de màxims. Dimecres passat, els rosats van descarregar a la diada de Firagost ni més ni menys que el 4 de 9 amb folre i agulla, el 3 de 10 amb folre i manilles, el 5 de 9 folrat i el pilar de 8fm. La segona millor diada de la seva història. Amb aquest bon estat de forma, els de Valls podrien relaxar-se una mica i aprofitar aquesta diada per rodar castellers de tronc portant a plaça els castells bàsics de 8 i de 8 i mig. Encara que ja se sap que la Vella és la Vella i que sempre pot sorprendre com ho va fer setmanes enrere descarregant el 3 de 9 amb folre a l'Hotel Calypso d'aquesta població.
 
Fitxa de la diada: Nits Daurades de Salou. 
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: dissabte 6 d'agost, a les 19 h l'Espigó del Moll de Salou.
 
 
Festa Major de Els Pallaresos
 
Els Pallaresos torna a reunir els Nois de la Torre, els Xiquets de Tarragona i els Castellers d'Altafulla en una diada que se celebra a un lloc poc habitual, a un carrer.
 
Els Xiquets de Tarragona van descarregar la setmana passada el 3 de 9 amb folre i ara voldrien rodar els castells de 9, a més del 2 de 8 folrat que aquesta setmana ja han anunciat que per Sant Magí volen pujar-li un pis. El seu cap de colla, Josep Maria Solé, assegurava la setmana passada que també voldrien tornar amb el 4 de 8 amb agulla o estrenar el 5 de 8, un dels dos es podria intentar a Els Pallaresos. També cal recordar que l'any passat, els matalassers van alçar el primer castell de 9 a Els Pallaresos, fent el carrer Nou de nou. A més, els Xiquets de Tarragona, com si es tractés d'un assaig, acostumen a fer una prova del 2 de 9 emmanillat cara Sant Magí en acabar aquesta diada.
 
Els Castellers d'Altafulla i els Nois de la Torre es tornaran a trobar a la mateixa plaça després d'haver actuat dissabte a La Móra. Les dues colles voldrien fer una actuació semblant a la del dia anterior, si no la mateixa. Els de la camisa lila arribaran desgastats a aquesta cita a causa de les dues actuacions de divendres i dissabte, però lluitaran per repetir el 5 de 6, juntament amb els dos castells bàsics de 7. Per la seva banda, els de la camisa blau cel volen tirar el 3 de 7 amb pilar i el 3 i el 4 de 7.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Els Pallaresos.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Nois de la Torre i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: diumenge 7 d'agost, a les 18 h al carrer Nou de Els Pallaresos.
Interès: diada on es podran veure castells de 9.
 
 
Diada a Duesaigües
 
Els Xiquets de Cambrils seran els encarregats de dur els castells a la població de Duesaigües aquest cap de setmana. Els de la camisa bordeus, que actuaran en solitari, s'han entrebancat diverses vegades aquesta temporada en alguns castells. Malgrat això, volen completar el 3 i el 4 de 6 amb agulla i el 2 de 6. Tot dependrà de les camises que arrosseguin i dels últims assajos.
 
Fitxa de la diada: Diada a Duesaigües.
Amb les colles: Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: diumenge 7 d'agost, a les 18 h a Duesaigües.
 
 
Festa Major de la Riba
 
Els Torraires de Montblanc i els Xiquets de Vila-seca seran els protagonistes de la diada de la Riba. Els Torraires volen descarregar la gamma de 6 i els Xiquets de Vila-seca podrien abaixar el nivell.
 
Els de Montblanc actuaran a prop de casa, però són una colla amb poques camises. En principi volen portar castells com el 3 i el 4 de 6 i el 3 de 6 amb agulla, sense descartar la torre de 6.
 
Els Xiquets arriben a la Riba després de la seva festa major on van tenir dues diades molt exigents. Aquesta setmana podrien optar pels castells de 6 pisos. Encara que, si poden, portaran un dels dos castells bàsics de 7.
 
Fitxa de la diada: Diada de la Riba.
Amb les colles: Xiquets de Vila-seca i Torraires de Montblanc.
Dia, hora i lloc: diumenge 7 d'agost, a les 19 h a la plaça Major de la Riba.
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar