Batalla de Torredembarra

Foto: 

Cedida
La Batalla de Torredembarra

Els 5 imperdibles de les Jornades històriques de Torredembarra

Els dies 19 i 20 de maig se celebra la commemoració dels fets històrics de 1713
Surtdecasa Camp
,
17/05/2018
Fires i festes
El Combat de Torredembarra o Batalla de Torredembarra es lliurà el 16 de juliol de 1713 entre les tropes catalanes i les tropes borbòniques durant la Guerra dels catalans (1713-1714), i va ser la darrera campanya militar de la Guerra de Successió Espanyola a Catalunya. Després de deu edicions de la Festa de la Batalla, la regidoria de Turisme de Torredembarra ha decidit iniciar una nova etapa més centrada en la història, la commemoració i la divulgació, i sense fireta comercial. Us destaquem allò que no t'hauries de perdre si vols entendre des d'una perspectiva lúdica una part important de la història de Catalunya!

1. L'ambient dels carrers
De les 11 a les 18h, cercavila històrica per l'eix comercial. Un viatge al 1714 de la mà de dos personatges de l'època, que us allistaran i prepararan per aconseguir una tropa capaç de posar fi al setge de Barcelona. Només els que superin les proves i jocs seran escollits Miquelets. Acompanyats de músics, amb repertori de música tradicional, seran la banda sonora d'aquest viatge al nostre passat i a un dels moments clau de la nostra història.

2. Exposició per conèixer qui era qui
Amb el títol 'Defensors de les llibertats de Catalunya 1705-1714', aquest és un recull de la vida de diferents i destacades personalitats representatives d’aquell període de la nostra història, avui algunes oblidades, que es van distingir durant la Guerra de Successió en defensa de les nostres llibertats i constitucions. 

  • imatge de control 1per1

3. Visita guiada al castell
El Castell-Palau de Torredembarra està considerat un dels edificis renaixentistes més notables de Catalunya. L'edifici va ser projectat com residència-fortalesa que dominés la població. Per aquest motiu es va construir al punt més alt de la vila i flanquejat per quatre torres que s'integraven dins el recinte murallat. Tant dissabte com diumenge, tindreu una visita guiada. L'inscripció es pot fer al web o el mateix dia de la visita al pati del Castell. El preu són 3 euros i les places són limitades. 

4. Recreació de la Batalla de Torredembarra
Un dels actes centrals del cap de setmana serà la recreació de la batalla, diumenge al migdia. Aquest esdeveniment, on tothom es vesteix amb els clàssics vesits de soldats de l'època, compta amb la participació de diferents grups de recreació històrica de Catalunya. Participaran els Miquelets de Catalunya, el Regiment d'Hússars Hongaresos de Moià i i Sanguen Honoris. Abans, a les 12h, a la Torre de la Vila, es realitzarà la desfilada de tropes, amb ofrena floral i salves d’honor.

5. La música i les danses
Enguany tindran un paper important les músiques i les danses d'època, la majoria d'elles amb elements barrocs. Dissabte a la tarda no us perdeu l'espectacle amb música i contes 'Romanços de Guerra' a càrrec de Fil i Canya, que anirà seguit de l'espectacle de danses del segle XVIII i XIX a càrrec de l'Esbart Dansaire de Rubí.

A

També et pot interessar