Menjar

Foto: 

Cedida
Menús de la festa

Els 5 imperdibles de les festes de Sant Pere de Cambrils

Menús especials, estrena de l'espectacle del músic cambrilenc Carlos Ventura i retransmissions en directe
Surtdecasa Camp
,
18/06/2020
Fires i festes
La Festa Major de Sant Pere de Cambrils aposta enguany per les xarxes socials, els espectacles itinerants, les revetlles a través de Ràdio Cambrils i la instal·lació d’altaveus al passeig Miramar com a alternativa per evitar aglomeracions i adaptar-se a les restriccions de la nova normalitat. Entre les novetats, destaquen els menús especials de Festa Major que oferiran els restaurants i l’estrena d’'Esquetxos de Revetlla. Naltros Som Així' del músic cambrilenc Carlos Ventura per Canal Reus i Ràdio Cambrils. Durant aquests dies de festa, es convida a tots els cambrilencs i cambrilenques a guarnir els balcons, a fer el vermut mariner a casa o les terrasses dels bars, a celebrar les festes amb el menú especial dels restaurants i a compartir les fotos a les xarxes amb les etiquetes #cambrils_stpere20 #cambrilsfestes #cambrils #igerscambrils. Us hem destacat allò que no us podeu perdre!

1. El menú de Festa Major
Com a novetat de la Festa Major 2020, aquest any els restaurants de Cambrils us proposen celebrar les Festes amb un menú especial. Bona part dels establiments de restauració de la localitat han preparat menús amb els productes locals més típics: arrossos, peixos i marisc, així com les hortalisses de temporada. Enguany, un bon àpat cambrilenc és un dels imperdibles de la festa.

3. La festa als balcons i la revetlla sonora
El dia 23 de juny a partir de les 22h s'ha fet una crida a la ciutadania que encengui espelmes i fanalets als balcons i finestres en record a les persones que ens han deixat durant la pandèmia i en homenatge a les persones que s’han mobilitzat. La festa de Sant Joan acabarà amb una revetlla virtual amb l’Orquestra Venus que sonarà en directe des dels altaveus del passeig i des de Ràdio Cambrils.

Les Anxovetes

3. Per la diversitat sexual
El divendres 26 de juny hi haurà dos Instagram Live relacionats amb les jornades del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI i l’estrena d’un espectacle especial del músic cambrilenc Carlos Ventura a través de les xarxes de l’Ajuntament, Canal Reus i Ràdio Cambrils. El diumenge 28 de juny hi haurà el el manifest institucional i un taller d’Ecstàtic Dance en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI. També s'ha programat una revetlla itinerant amb l’Orquestra Pensylvania al passeig Miramar que també retransmetrà Ràdio Cambrils.

4. Portes obertes al Molí de les Tres Eres 
La seu del Museu d’Història reobrirà dissabte 27 de juny amb una actuació musical itinerant i l’acte oficial d’inauguració al jardí. El Museu farà jornades de portes obertes durant tot el cap de setmana amb totes les mesures i aforament limitat al 50%. El Molí de les Tres Eres és un antic molí fariner hidràulic, que durant tot l’any té les exposicions permanents 'Cambrils: els orígens', dedicada a l’arqueologia i 'El Molí de les Tres Eres: testimoni viu del passat', on s’explica l’originària utilització de l’edifici. 

5. Concert d'havaneres de Les Anxovetes
El dilluns 29 de juny, dia de Sant Pere, es despertarà els veïns amb les tradicionals matinades pels carrers del barri del Port amb els Diables Cagarrieres i els grallers de Tota l’Endenga. A les 12h, s’oficiarà la Missa Major a l’església parroquial de Sant Pere i s’emetrà un vídeo del seguici per les xarxes socials. Finalment, a les 20h, Les Anxovetes oferiran un concert d’havaneres itinerant pels carrers del port.

Més informació: 

A

També et pot interessar