Fira de l'Oli de Jesús

Foto: 

Cedida
Una de les activitats més populars de la Fira de l'Oli de Jesús

Els 5 imperdibles de la Fira de l'Oli de Jesús

Del 21 al 23 de febrer torna la festa popular que enguany celebra 25 anys
Surtdecasa Ebre
,
11/02/2020
Fires i festes
Passejar i rebre estímuls visuals, sonors i olfactius. Això és el que us proposem. Enguany se celebren 25 anys de la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre i la quarta edició de la Fira de la Garrofa a Jesús. Coincideix amb la 25a Trobada de Gralles i Dolçaines dels Països Catalans i, per sisè any, amb l'Espai Gourmet Àgora de l'Oli. Us hem destacat allò que no us podeu perdre!

1. Nou espectacle dels Quicos i públic vestit de pagès
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries presentaran un espectacle preparat especialment per aquest certamen que porta per títol 'Pregunteu-li a l'olivera. Tornem als orígens amb los Quicos'. Els músics s'instal·laran en un espai de la fira, a l'Edifici de la Immaculada, per oferir una proposta que evocarà la tradició, la cultura popular i els valors del món de la pagesia. Hi trobarem algunes de les cançons més populars del seu repertori, relacionades amb l'oli i la vida al camp, acompanyades del seu habitual toc d'humor i compromís amb la terra. Els Quicos tornen d'aquesta forma a la fira de Jesús on van estar per primera vegada l'any 1998 amb una actuació al Casal, i dos anys més tard, l'any 2000, amb un espectacle a l'antic Sindicat, un espai emblemàtic i clau per als pagesos jesusencs abans de la posada en marxa de la Cooperativa Soldebre.  L'espectacle, d'uns quaranta-cinc minuts de durada, ha previst tres sessions, el diumenge 23 de febrer: a les 12:45, 16:30 i 18h. 
> Més informació

2. Els 25 anys de grallers i tabalers
La Colla de Grallers i Tabalers de Jesús celebren aquest 2020 un quart de segle treballant per la música tradicional al territori. Van començar 12 grallers i tabalers d’entre 16 i 45 anys vinguts de Jesús, Tortosa i Roquetes i han seguit tots aquests anys formant noves persones en aquest art de la música tradicional. A la fira, cada any preparen una actuació sorpresa i, en aquesta edició, tenen preparada una acció musical relacionada amb l’aniversari d’un compositor famós. Durant la fira, tindran lloc dos dels esdeveniments més importants per a l’agrupació: la VII Trobada de Cant Improvisat i la XXV Trobada de Gralla, Dolçaina i Tabal dels Països Catalans.
> Més informació

3. El clàssic concurs d'allioli
Si hi ha una activitat popular en aquesta fira, aquesta és el concurs d'allioli. En dissabte es farà el concurs juvenil i, en diumenge, el d'adults, que serà una de les proves puntuables per al IV Triatló de l'Oli. Així que, si te'n surts amb la famosa mescla catalana, et proposem que vagis a demostrar-ho. La persona guanyadora serà nomenada 'Mestre/a del Morter' i passarà a formar part de la Confraria del Mestre del Morter. I aquest any serà nombrat un mestre dels mestres ja que, el dissabte a la tarda, els guanyadors del Mestre del Morter d’edicions anteriors participaran en un concurs amb oli d’oliva aromàtic, amb què elaboraran allioli de diversos gustos que serà avaluat per un jurat.

4. Festa nocturna a la Masia
L'estil musical de la fira no podia ser altre que el folk. Música lligada a les arrels del territori, que marida de forma extraordinària amb l'oli, també un element fabricat a partir de la singularitat de la nostra terra i la nostra vegetació. El dissabte a partir de les 23:30h tindrà lloc la cercavila de la Masia fins al Casal Jesusenc a càrrec del Grup de Diables 7 Cervells. A partir de les 00, concert amb l’actuació dels grups Nautilus, La Fúmiga i Juanaman saï saï.

5. Al voltant de la garrofa
Durant els dies de la fira, els assistents podran conèixer de primera mà tot allò relacionat amb la garrofa, adquirir i degustar productes on aquest és l’ingredient principal. A l’estand de les Empreses Innovadores de la Garrofa hi haurà un tast de xocolata, coquetes, magdalenes, crema, pa, galetes i aiguardent dels mestres de Prat de Comte. Tots ells amb la garrofa com a protagonista. Entre totes les persones que passen a conèixer i degustar aquests productes es realitzarà una consulta mitjançant una fitxa de valoració organolèptica de la garrofa. Entre els participants se sortejarà un dinar per a dues persones al Restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona sota la direcció del xef Vicent Guimerà, estrella Michelin i innovador en el món de la cuina, utilitzant productes de la garrofa.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar