Fira dels Indians

Foto: 

Cedida

Els 5 imperdibles de la X Fira d'Indians de Torredembarra

La Fira d'Indians se celebra el 21 i el 22 de setembre
Surtdecasa Camp
,
16/09/2019
Fires i festes
Torredembarra celebra el pròxim cap de setmana la desena Fira d'Indians. Durant un cap de setmana, la població recorda com molts catalans van marxar a Amèrica al segle XIX a buscar fortuna. Aquestes persones van rebre el nom d’indians i, a la tornada, van gastar-se els diners amb cases de l’època. Torredembarra és un dels municipis costaners des d'on van partir més persones a la recerca de noves oportunitats. Els dies 21 i 22 de setembre es commemorarà i des de Surtdecasa us fem una llista dels cinc imperdibles de la fira.

1. Música per tots els carrers
Per celebrar els 10 anys, la música serà la protagonista de l’edició d’enguany. Dissabte, després de la inauguració (12h), la Cia. Fanfara oferirà el musical 'L’Americano', un espectacle itinerant amb ritmes llatins, havaneres i rumba. El mateix dissabte a les 19h, hi haurà un altre itinerant musical, aquest cop a càrrec de la Principal del Zunzún. El matí del diumenge, el cor Badaveus serà l’encarregat de posar la música a la fira en diversos espais. 
 

  • imatge de control 1per1

2. Visita guiada al patrimoni indià
Torredembarra és un dels municipis amb més patrimoni indià de Catalunya. Durant la fira s’oferiran tres visites guiades a les cases i palaus de l’època. Dissabte serà a les 12:30h i diumenge a la mateixa hora i a les 18:30h. El circuit comença a la plaça del Castell i recorre carrers com el de Joan Güell o Antoni Roig, el carrer indià per excel·lència del municipi.

3. Exposició de l’aiguardent als licors
El pati del Castell albergarà l’exposició ‘De l’aiguardent als licors’. Es tracta d’una col·lecció d’uns 80 aiguardents i conyacs antics, en les seves ampolles, etiquetes i precintats originals. Una ocasió única per contemplar aquestes begudes tan arrelades als indians. La mostra es podrà veure del dimarts 17 al divendres 20 de setembre, de 8 a 20h i dissabte i diumenge d’11 a 13:30h i de 17 a 20h.

4. Nit de ritmes cubans
La música i la ballaruga continuaran a la nit. Dissabte a partir de les 21h a la plaça del Castell, hi haurà balls de parella noucentistes. La Principal del Zunzún farà ballar el públic amb ritmes ben diferents, des de jotes a americanes. A les 22h, la festa continuarà amb un concert de salsa i música caribenya amb el grup Lrey Indomable. 
 

5. Degustació de cafè cubà
Durant la fira, a banda de música, hi haurà la possibilitat de degustar un bon cafè cubà, d’aquells que només amb la flaire ja alimenten. Serà diumenge a les 12h a la plaça del Castell, però sense distreure’s ja que se’n serviran fins a exhaurir existències! En aquell moment, també es farà una demostració d’extracció de suc de canya amb un trapig, un molí utilitzat per tal d'extreure el suc de determinats fruits de la terra, com podria ser primer l'oliva i des de l'edat mitjana també de la canya de sucre. 
 

A

També et pot interessar