Les rutes de la Festa Major de la Immaculada

Us plantegem 3 rutes perquè visqueu la Festa Major de Cambrils com més us agradi
Surtdecasa Camp
,
26/11/2013
Fires i festes

Cambrils es prepara per viure la Festa Major de la Immaculada, i des del Surtdecasa us proposem 3 itineraris perquè, del 30 de novembre al 15 de desembre, visqueu les festes de la manera que volgueu ja sigui assistint a tots els concerts, gaudint-la en família, participant en els actes més tradicionals o als més populars. Escolliu el vostre...

Itinerari musical

Pels que volgueu viure la Festa Major més musical, a continuació us parlem de tots els concerts o aquelles propostes que incorporen música d'una manera o altra. I comencem divendres 29 de novembre (22h.) amb un concert de jazz d'Apel·les Carod Quartet, una formació de caire contemporani creada per aquest músic cambrilenc, que serà l'encarregada de tancar el V Cicle Cambrils Jazz and Blues al Mara's (feu clic per consultar la nostra VIDEOGUIA).

Saltem a dissabte 30, perquè a les 17h. se celebrarà la iniciativa Cambrils Retorna Drums & Percussions, una masterclass amb els bateristes Angel Alonso, Nil Rom i Pepo Busquets que es desenvoluparà a l'Ateneu Juvenil.

Canviem de mes, i és que divendres 6 de desembre (12h.) hi ha Concert de Dixie amb la Dixie Band Taller de Músics, una banda de jazz tradicional que aposta per l'estil més primigeni del jazz, nascut a principis del segle XX a la ciutat de Nova Orleans. I en tota Festa Major no pot faltar el tradicional ball de festa, que en aquest cas estarà presidit per l'Orquestra Cimarrón, la qual oferirà un doble concert a les 18 i a les 19h. del diumenge 8 de desembre, al Pavelló Municipal. 

El dimecres 11, la solidaritat serà la protagonista en el Concert de l'Escola Municipal de Música per la Marató de TV3, on hi participen el Conjunt Juvenil de guitarres, el Cor Kodaly, el Cor Adagio, el Cor Vivace, l'Orquestra ORCA, l'Orquestra Kadenza, el Conjunt de violoncels, el Grup de vent Staccato i el Grup de vent Crescendo. A les 18:30h. a l'Església de Sant Pere.

I per tancar aquest itinerari musical, us destaquem la presentació del disc 'Naltros som així' de Carlos "Ventura" Rom, diumenge 15 de desembre a les 18:30h. al Casal Parroquial. Es tracta de la segona part d'un treball de recerca que recull cançons, sàtires i rondalles dels pescadors de Cambrils, que ha recopilat i interpretat un músic polivalent que també podem veure tocant la bateria amb els Nats.

 

Itinerari familiar

En aquest bloc us agrupem aquelles propostes o activitats pensades per sortir de casa en família. Arrenquem amb l'obra de teatre 'La bèstia de la mar salada', diumenge 1 de desembre a les 18h. al Teatre del Casal Parroquial. Una peça de teatre familiar que explica la història d'un vell mariner que volia capturar la terrible Bèstia de la Mar Salada.

Dimecres 4 de desembre, a les 18h. a la biblioteca, se celebrarà una nova sessió de l'Hora del Conte 'Anem a l'Àfrica' amb Montse Parra. El dia següent, hi haurà l'Encesa oficial de l'enllumenat de Nadal a la plaça de l'Ajuntament a les 18h., amb l'acompanyament de la Coral Infantil de l'Escola Municipal de Cambrils.

I si el que voleu és passar una bona estona tot jugant, dissabte 7 de desembre d'11 a 14h., el passeig Albert acollirà Jugantots, amb jocs gegants per a tota la família.

No abandonem encara el dissabte perquè a les 22h. al Palau Municipal d'Esports hi ha l'obra de teatre 'La teva dona m'enganya' de Lluís Coquard. Una representació on els embolics de parella arrencaran més d'una rialla al públic.

 

Itinerari d'actes tradicionals i populars

El diumenge 1 de desembre se celebren els actes de commemoració del Setge de 1640 i per això a les 11:45h. sortiran al carrer els elements del Seguici Festiu de Cambrils (Ball de Diables, Els Cagarrieres i la seva colla infantil, Colla Gegantera Tota l'Endenga amb els gegants del Setge i el Ball de Bastons de Cambrils) al costat de les autoritats del municipi. La festa s'acabarà amb l'actuació dels grups del Seguici, i el tradicional recorregut del Ball de Diables i les seves carretilles.

I anem a diumenge 8 de desembre, Diada de Festa Major de la Immaculada. Comencem amb la Missa Major que tindrà lloc a l'Església Parroquial de Santa Maria a les 11:30h. i amb la posterior Processó que desfilarà acompanyada de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Valencians de Cambrils, el Ball de Bastons de Cambrils i la Cobla Antiga Espremulls..

A més, un cop arribats a la plaça de l'Església de Santa Maria, es restituirà la placa commemorativa dels Xiquets de Cambrils en motiu del ressorgiment de la colla aquest mateix octubre, just 20 anys després de la seva creació. En el mateix acte hi ballaran el Ball de Bastons i el Ball de Valencians de Cambrils, i la Colla Gegantera Tota l'Endenga. 

Visca la Immaculada!

--

Festa Major Immaculada 2013
Del 20 de novembre al 15 de desembre
Cambrils

A

També et pot interessar