Foto: 

cedida

Els millors 'food trucks' a Torredembarra

El municipi organitza, del 22 al 24, una trobada gastronòmica de caravanes que es complementa amb una nit de botigues obertes
Marc Busquets
,
19/07/2016
Menjar i beure
La Xina, Japó, els Estats Units o Mèxic, entre d'altres, poden ser destinacions molt més properes del que d'entrada creiem. I és que a Torredembarra, i sense haver-nos de moure, podrem viatjar tot degustant les propostes culinàries de la segona edició del Festival Food Truck, que tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de juliol al pàrquing Mañé i Flaquer d'aquesta població. Però la cosa no acaba aquí, un cop tingueu la panxa plena, l'eix comercial del municipi romandrà obert fins passada la mitjanit per tal que en conegueu la seva àmplia oferta, és el que es coneix com la Nit Pirata Shopping Night.
Els millors entrepans artesans
Des de l'organització de l'esdeveniment, Vicky Plana descriu la festa "com un punt de trobada per a la família" amb tot tipus d'opcions d'oci. Més enllà del plat fort de la cita, amb gustos i olors d'arreu del món, el Festival Food Truck torrenc comptarà amb música en directe i jocs infantils. "L'any passat hi va haver una dotzena de camions, i enguany ja en seran 18", subratlla Plana a l'hora d'explicar la bona salut de l'activitat.
 
Per tot plegat, la impulsora del Festival Food Truck espera comptar, durant tot el cap de setmana de celebració de l'aplec, amb el doble d'assistents que en la primera edició. "L'any passat van venir unes 5.000 persones", matisa. Per tal d'atraure més curiosos i amants del gaudi gastronòmic, la proposta d'aquesta segona edició presenta algunes novetats i un fitxatge de luxe. "Des de Tarragona vindrà la gent de l'Entre Molles, que fan uns entrepans artesans amb els millors productes internacionals", anuncia. "Són per llepar-se'n els dits", assegura.
 
Dolç o salat? Carn o peix? Tant és. "Les propostes són molt variades, hi tindrem de tot", indica. Així, i si només voleu picar una mica, podreu fer unes patates i un vermut tot acompanyant-les d'unes delicioses olives o escopinyes, però a banda hi trobareu qualsevol altre dels ingredients ideals per dur a terme aquesta tradició nostra de fer-la petar mentre degustem els productes de la terra. En tot cas, l'aposta també es dirigeix cap a les receptes més elaborades. D'entrepans sibarites en trobareu de tota mena. "Tasteu el de porc rostit", recomana Plana. Queda apuntat, doncs.
 
De fet, i si tenim en compte les previsions dels organitzadors de la festa de les caravanes gastronòmiques a Torredembarra, ens adonarem que som davant d'un autèntic fenomen a l'alça. "Des de fa uns set o vuit anys que se'n fan, a casa nostra", diu Plana. Això sí, l'eclosió l'hem viscuda tot just en fa un parell. "És un costum americà. Allà sempre s'ha comprat i consumit menjar al carrer", apunta. No se'ns ha de fer estrany, en conseqüència, que la trobada torrenca es consolidi ben aviat.
 
Tombar, remenar i triar de nit
El programa d'actes del Festival Food Truck inclou, a més, una sèrie de concerts d'entre els quals cal destacar el de Vergüenza Ajena i el del grup d'homenatge Motörhits, que reinterpreta els clàssics dels enormes Motörhead. A més, durant la realització de la trobada, l'eix comercial de Torredembarra obrirà les seves portes en el marc de la primera edició de la Nit Pirata Shopping Night, organitzada per la Unió de Comerciants, Empresaris i Professionals de Torredembarra (UCEP).
 
"És el complement perfecte al Festival Food Truck", indica des del Patronat Municipal de Turisme, Aintzane Tavera. "Hi ha més d'una setantena d'establiments comercials que s'han volgut sumar a la festa", detalla, amb l'objectiu que qui vulgui passejar una estona fora de la trobada de les caravanes pugui fer-ho fins passada la mitjanit. Així, les principals vies de la localitat lluiran les seves millors gales fins ben entrada la nit del 23 de juliol. Les places de la Font, del Mossèn Joaquim Boronat i la de vila formen part d'aquesta nit de botigues, en què negocis de tots els sectors hi prendran part.
 
Els carrers d'Antoni Roig i Ample també s'han integrat a la ruta comercial. Un espectacle itinerant que recorrerà els principals espais del circuit, una exhibició de balls llatins, un karaoke per als més petits de casa i un taller de maquillatge i perruqueria seran altres de les moltes opcions que tindreu per divertir-vos si feu cap a la Torre per passar un cap de setmana diferent. Música, bona teca, i comerç per viure una experiència única en una de les nostres destinacions costaneres per excel·lència.

Més informació: 

2n Festival Torredembarra Food Truck
Del 22 al 24 de juliol
Pàrquing Mañé i Flaquer, Torredembarra

Nit Pirata Shopping Night
Dissabte 23 de juliol
Diversos espais, Torredembarra

A

També et pot interessar