Colla Vella dels Xiquets de Valls

Foto: 

Arnau Martínez
Colla Vella dels Xiquets de Valls

Castells de juliol per Sant Jaume

Les Vivendes i El Catllar són les dues cites més destacades del cap de setmana casteller
Arnau Martínez
,
21/07/2017
Fires i festes
La segona quinzena de juliol no és forta castellerament parlant, tot i això són diverses les localitats del Camp de Tarragona que celebren Sant Jaume. La Festa Major de les Vivendes de la Colla Vella i la Fira de Sant Jaume de El Catllar són els principals atractius castellers del cap de setmana. La Pineda i la Riera de Gaià també veuran castells dissabte i diumenge en un cap de setmana d’impàs casteller.

Festa Major de les Vivendes de la Colla Vella a Valls

Dissabte 22 a les 128:30h | Avinguda de Sant Jaume de Valls
Colla Jove de Castellers de Sitges, Xicots de Vilafranca, Xiquets de Tarragona i Colla Vella dels Xiquets de Valls
Interès: diada de tarda on es podran veure castells de 9

Pels volts de Sant Jaume, el barri de les vivendes de la Colla Vella dels Xiquets de Valls celebra la seva festa major i no ho pot fer d’altra manera que amb una diada castellera. Enguany, la Colla Vella ha convidat a la Colla Jove de Castellers de Sitges, als Xicots de Vilafranca i als Xiquets de Tarragona. La colla del Garraf ja ha descarregat un castell de 8 i demostren un bon estat de forma. Dissabte aprofitaran per seguir rodant els castells de 7 i mig. Els Xicots de Vilafranca també han fet un inici de temporada trepidant, havent descarregat ja un castell de 9 cosa que fa preveure que els castells de 8 estan assegurats. Pel que fa als Xiquets de Tarragona arriben a un cap de setmana on fan doblet, dissabte a Valls i diumenge a la Riera. A Valls podrien portar un castell de 9 o bé el 4 que ja han fet dues vegades o bé el 3 de 9 amb folre que l’estrenarien. La colla amfitriona va completar la setmana passada el primer gamma extra de l’any i a les vivendes podria seguir amb els 9 pisos.

  • imatge de control 1per1

 

Festes de Sant Jaume a la Pineda

Dissabte 22 a les 19:30h | Passeig Pau Casals de Vila-seca
Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Xiquets d’Alcover i Xiquets de Vila-seca

La zona costanera de Vila-seca, la Pineda, també festeja Sant Jaume i els castells també hi són presents a càrrec dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Xiquets d’Alcover i els Xiquets de Vila-seca. Els d’Alcover encara no han completat tres castells en una diada, cosa que fa pensar que no estan passant un bon moment. Els de Sant Pere i Sant Pau també actuen diumenge a El Catllar, una diada de màxims per a ells, així a Vila-seca aprofitaran per rodar estructures. Els locals tenen la Pineda aquesta setmana i la seva festa major la vinent i podrien completar algun castell bàsic de 7 per tal d’ajuntar el 3 i el 4 la setmana que ve.

 

Fira de Sant Jaume a El Catllar

Diumenge 23 a les 19h | Plaça de la Vila de El Catllar
Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Reus
Interès: diada importantíssima per a les dues colles participants

Si parlem de castells a El Catllar és inevitable pensar en el mes d’agost amb la Vella, els verds i la Jove, però des de l’any passat, la petita plaça de la Vila d’aquesta població també veu castells al juliol i enguany els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Reus repeteixen. Els del barri cooperativista tenen aquesta diada marcada en vermell i és que volen fer la millor diada de la seva història amb el 3 i el 4 de 8, el 2 de 7 i el pilar de 7 folrat. Els castells de 8 ja els han fet aquesta temporada, el pilar de 7 encara no, de fet només l’han descarregat una vegada, l’any passat. Pel que fa als Xiquets de Reus també volen fer un bon paper i això podria passar per estrenar el 4 de 8 amb l’agulla, un castell que no han fet mai.

 

Festa Major de la Riera de Gaià

Diumenge 23 a les 12h | Plaça Major de la Riera de Gaià
Castellers d’Altafulla i Xiquets de Tarragona

La festa major de la Riera de Gaià se celebra en honor a Santa Margarida i la diada ja arrossega més d’una desena d’edicions. Els Castellers d’Altafulla hi han estat gairebé sempre al cartell i els Xiquets de Tarragona també hi han actuat diverses vegades. Els d’Altafulla venen de la seva festa major on van fer una brillant actuació amb el 5 de 7 i el 3 de 7 amb el pilar com a castells més destacats, això fa pensar que els 7 pisos estan garantits. Els tarragonins ja hauran actuat a Valls i amb el desgast de fer doblet un cap de setmana, a la Riera podrien optar pels castells de 8.

A

També et pot interessar