Recomanacions Sant Jordi 2015

Foto: 

cedida

Les cinc recomanacions literàries del Camp de Tarragona per Sant Jordi

Els llibres d'aquest 2015 que no ets perdre d'autors del territori
Surtdecasa Camp
,
16/04/2015
Llibres
Per sort al nostre territori any rere any per Sant Jordi tenim una llarga llista de novetats editorials signades per autors d'aquí. En tots els camps, de tots els gèneres i per a tots els gustos. Per tant, abans de triar un llibre per regalar aquest 23 d'abril, fixeu-vos bé en totes les opcions que ens ofereixen els escriptors i escriptores que tenim més a la vora. D'entre tota aquesta àmplia oferta, aquí us fem les nostres 5 recomanacions...

1. ‘Amor prohibit’ de Coia Valls
La reusenca Coia Valls presenta 'Amor prohibit', la seva cinquena novel·la històrica cridada a ser un èxit igual com ho han estat els seus anteriors treballs. Explica que la inspiració va sorgir arran d’una notícia que va llegir sobre un grup de sacerdots del bisbat de Solsona que es mostraven a favor de reobrir el debat del celibat obligatori. A partir d'aquí va recordar una història que li explicava la seva àvia i va començar a escriure. La narració ens situa al primer terç del segle XV i explica la història d’amor entre Marc Roselló, un sacerdot respectat per les altes esferes de l’Esglèsia, i Agnès de Girabent, filla d’un noble rural de La Seo de Urgell.
Editorial: Ediciones B
Preu: 19,95€

 

2. ‘L’amant xinès’ de Margarida Aritzeta
L'escriptora vallenca Margarida Aritzeta torna a la novel·la negra 20 anys després de publicar la seva darrera obra d'aquest gènere. Ho fa amb 'L'amant xinès', una història que té com a protagonista la Mina Fuster, una jove inspectora de la comissaria dels Mossos d'Esquadra del Camp de Tarragona, que té tres assassinats com a punt de partida. Es tracta d'una novel·la policíaca amb una clara vocació de denuncia de qüestions tant actuals com la corrupció, BCN World o el projecte Castor. A més, hi podrem reconèixer molts escenaris del territori. Ah, i atenció als que us enganxin les peripècies de la Mina Fuster perquè l'escriptora ha pactat amb l'editorial una saga de, com a mínim, 4 capítols. El proper arribarà el gener del 2016.
Editorial: Llibres del Delicte

Preu: 15,95€

 

3. ‘La música dels camaleons’ de Jordi Cervera
El darrer llibre del Jordi Cervera és una novel·la negra plena de misteri. L'Artur, un franctirador del Grup Especial d'Intervenció dels Mossos d'Esquadra es veu immers en una situació que esdevindrà un infern. La necessitat de trobar respostes o culpables l'obligarà a actuar i intentar esbrinar si tot ha estat causa de la mala sort o d'haver caigut en una trampa. Tot un trencaclosques protagonitzat per uns personatges camaleònics com el que apareix a la portada del llibre. Personalitats críptiques i molta música, com la que dóna nom a cadascun dels capítols.
Editorial: Bromera
Preu: 19,95€

 

4. ‘La literatura d’Olga Xirinacs’ de Magí Sunyer
'La literatura d'Olga Xirinacs' és el resultat d’una sèrie de conferències i una exposició d’obra literària i gràfica sobre la figura de l'escriptora tarragonina. La idea neix d'una iniciativa de la Diputació de Tarragona i ha estat editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Coordinat pel professor de la URV Magí Sunyer, aquest llibre en forma de recull construeix un anàlisi de l'obra de l'escriptora tarragonina a través dels ulls de moltes personalitats com Pere Ballart, Margarida Aritzeta, Eugeni Perea i molts altres. Una bona forma de encoratjar-nos a descobrir l'obra d'una de les escriptores més importants de la literatura catalana.
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat
Preu: 17,10€

 

5. ‘Patufet, on ets? Troba el Patufet per Catalunya’ de Roger Roig i Hugo Prades
El Patufet va ser el protagonista de la primera col·lecció infantil creada per Cossetània Edicions ara fa un parell d’anys, gràcies als dibuixos d’Hugo Prades i els textos de Roger Roig. En els títols editats fins ara s’expliquen algunes de les tradicions catalanes més conegudes: ‘Sant Jordi i el drac’, ‘Ens disfressem per Carnaval’, ‘La nit màgica de Sant Joan’ o el celebrat ‘La calçotada’. Després de l’èxit d’aquests llibres, ara en Patufet protagonitza una nova sèrie. En aquest cas, i al més pur estil ‘On és en Wally?’, haurem de trobar-lo a ell i també a la Patufeta, al Patufot, al Patuf i altres elements, enmig de diferents paisatges de Catalunya. Us garantim una bona estona!
Editorial: Cossetània Edicions
Preu: 12,50€

 

A

També et pot interessar