Surtdecasa Camp
,
13/10/2014
Menjar i beure

Els 10 consells per fer els millors cupcakes

Una especialista ens dóna les claus necessàries
Cupcakes

Foto: 

Cedida
“Pastís rodó individual, de vegades farcit, que es cobreix per la part superior amb una capa dolça, generalment de sucre i clara d'ou, fondant o crema de mantega, i es decora sovint amb motius comestibles, originari de la pastisseria anglosaxona”. Aquest és el significat de cupcake segons la Gran Enciclopèdia Catalana, un pastís que cada vegada s’ha fet més popular i que avui volem saber ben bé com es fa. Per això hem parlat amb la Mary Rose. És anglesa i de molt joveneta ja va començar a apassionar-se per la pastisseria perquè els seus pares eren propietaris d'una empresa hotelera i de càtering al Regne Unit. Actualment imparteix cursos i té la seva pròpia escola-taller a Botarell, Mossegades Reposteria Britànica. Ella serà la persona encarregada d’explicar-nos les 10 claus per fer un cupcake per llepar-se els dits! 
 

01. Utilitza ingredients de qualitat 

Utilitza ingredients de primeríssima qualitat. Sobretot tingues cura dels ous, que siguin del camp i ben frescos. Recorda que tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient.

02. Basa't en receptes professionals

Fes servir receptes de pastissers professionals o, a poder ser, d'una font fiable.

03. Segueix la recepta al peu de la lletra

No caiguis en la temptació d'afegir o restar ingredients, especialment el llevat. La proporció de cada ingredient és molt important.

04. Mesura els ingredients amb exactitud

Pesa i mesura cada ingredient amb exactitud. Una bàscula digital és ideal. Pensa que és un procés matemàtic i químic.

05. Respecta el temps de cocció

Coneix el teu forn. Respecta els temps de cocció i sobretot, no obris el forn abans de que acabi el temps de cocció marcat a la recepta.

06. Combina bé els sabors 

Combina bé els sabors dels cupcakes i els frostings.

07. Utilitza una bona icing sugar

Pel frosting és aconsellable utilitzar una bona icing sugar, un bon sucre glacé. Això farà que el resultat sigui sedós i suau a la boca.

08. Fes anar els estris adequats per decorar 

Per decorar els cupcakes, les "boquilles" n 1M i n 2D són perfectes per decorar amb un frosting.

09. Vés amb cura quan decoris el cupcake

A l'hora de decorar amb la mànega de pastisseria s'ha de tenir cura de no omplir-la massa i utilitzar la consistència adeqüada per marcar la "boquilla".

10. Creativitat al poder!

Sigues creatiu i atreveix-te amb els colors quan decoris el teu cupcake (utilitza aplicacions, purpurines comestibles, etc.)

 
I ara que ja saps els trucs, posa'ls a prova! La Mary-Rose ens en suggereix una recepta per fer cupcakes de xocolata i també ens explica com fer el frosting, és a dir el glacejat, la part de colors i decorada del pastís. 
 

Recepta de cupcakes de xocolata

Forn a 160 graus (amb ventilador, calor dalt i baix)
Temps de cocció: 12-15 min. per a mini-cupcakes
20-25 min. per a cupcakes estàndard
 
3 ous
300 g sucre
125 ml oli
125 ml llet sencera
1/2 tsp (2.5 ml) de llevat
1/2 tsp (2.5 ml) de bicarbonat
150 g farina
100 g cacau
50 g gotes de xocolata negra (opcional)
 
- Barrejar en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat i el cacau. Tamisar i reservar.
 
- En un bol a part batre els ous i el sucre durant 5 minuts sense deixar d’anar incorporant poc a poc l’oli i després de la llet. 
 
- Afegir la barreja de farina i gotes de xocolata a la crema anterior.
 
- Omplir les càpsules dels cupcakes i posar-les al forn.
 
- Transcorregut el temps de cocció, treure i deixar refredar en una reixeta. 
 
Una vegada fets es poden conservar fins a una setmana en un recipient adequat i fins a 3 mesos al congelador.
 
 

Recepta Frosting Butter-Cream

250 g mantega (sense sal)
500 g sucre glassé
Aigua bullint per arribar a la consistència desitjada
 
- Al bol de la batedora posar la mantega, blanquejar uns 5 minuts, baixar la velocitat de la batedora, anar afegint el sucre poc a poc, batre fins que estigui tot ben integrat.
 
Si es vol afegir algun saboritzant o colorant, ara és el moment de fer-ho!
 
Afegir aigua o més sucre fins aconseguir la consistència desitjada.

També et pot interessar