Vermut

Foto: 

Cedida
Vermut de Reus

Els 8 vermuts "amb pedigrí" del Camp de Tarragona

El Vermuting s’afegeix al calendari gastronòmic de Cambrils del 18 de maig al 3 de juny
Arnau Martínez
,
15/05/2018
Menjar i beure
Migdia, la calor de primavera al Camp de Tarragona. Seieu a la fresca, demaneu patates i olives i un bon vermut, no val qualsevol, ha de ser Vermut de Reus! Cambrils organitza per primer any el Vermuting, unes jornades que se celebraran del 18 de maig al 3 de juny, en què els bars i els restaurants oferiran un vermut i un aperitiu a un preu tancat. Aprofitant l’avinentesa, hem fet un repàs dels vuit vermuts "amb pedigrí" de casa nostra.

1. Vermuts Miró
Vermuts Miró va néixer a Reus l’any 1957, especialitzant-se en l’elaboració del tradicional Vermut de Reus. Abans, però, la família ja feia vins aromatitzats i licors. Amb els anys, Miró ha sabut mantenir l’essència del tradicional vermut, però al mateix temps ha innovat, sent un dels referents d’aquesta beguda alcohòlica. Compta amb una àmplia gamma de vermuts. A més a més, és una de les marques més implicades en el teixit local de la capital del Baix Camp.
Vermuts: Vermut Miró (roig), Vermut Rojo fusión, Miró Casero, Miró reserva, ‘Etiqueta negra’, Miró Extra Dry, Miró Blanc i VermuCola.

2. Vermut Yzaguirre
El Vermut Yzaguirre va fundar-se el 1884 i ha sabut internacionalitzar-se fins al punt de tenir presència a 40 països d’arreu del món. Un procés d’elaboració artesanal que es comença i s’acaba a les instal·lacions del Morell. La seva gamma de vermuts combina fins a 80 herbes i espècies i s’elabora seguint el mètode tradicional de les antigues productores dels Alps italians.
Vermuts: Clàssic roig, Clàssic blanc, Vermut rosat, Roig reserva, Blanc reserva, Dry reserva, 130è aniversari i Selecció 1884.

3. Vermut Iris
El celler De Muller va començar el 1851 a elaborar vi de missa, un producte amb el qual es va donar a conèixer arreu del món. Molt aviat va fer el Vermut Iris i amb els anys ha anat ampliant el seu catàleg i també produeix altres begudes alcohòliques com vins secs o escumosos. Vermut Iris segueix la fórmula tradicional i després del temps de maceració, l’extracte es barreja amb una selecció de vins de la mateixa casa que dóna el seu gust tan característic.
Vermuts: Vermut Iris Blanc, Vermut Iris Dorado, Vermut Iris Rojo i Vermut Iris Reserva.

4. Vermuts Rofes
Vermuts Rofes és un altre vermut amb solera. L’embrió és de 1890 i l’empresa actual és fruit de la unió de diverses fàbriques vitivinícoles. La marca de vermut coneguda de l’empresa eren els Rofinos que es comercialitzava en ‘botellins’ monodosi als clients selectes. Els Rofinos ja són cosa del passat i ara es comercialitzen ampolles d’un litre. El 2010 transformen l’antiga fàbrica del centre de Reus en un restaurant. Només entrar-hi és tot un món de sensacions, visuals per tota la història que s’hi integra, però també olfactives.  
Vermuts: Antic Reserva i Vermut Rofes.

5. Vermut Cori
El Vermut Cori és la marca pròpia del Museu del Vermut de Reus, un altre espai de visita obligada. També està al centre de Reus i reuneix milers d’objectes relacionats amb aquesta beguda: ampolles, cartells o instruments que s’utilitzen per la seva elaboració. A més de veure peces de col·leccionista, es poden tastar una trentena de vermuts d’arreu del món. Joan Tàpias, qui va començar la iniciativa el 1982, va decidir que també volia tenir la seva etiqueta, elaborant un vermut negre tradicional.
Vermuts: Cori Negre i Cori Blanc

6. Fot-li Vermut
El Fot-li Vermut és una nova creació del celler De Muller que també elabora l’Iris. Es tracta d’un producte de gran qualitat elaborat seguint el mètode tradicional del Vermut de Reus, i una fórmula pròpia. L’etiqueta de l’ampolla té un aire modernista que vol reflectir la tradició vermutera de la ciutat. El nom segueix l’expressió tan ganxeta, ‘fot-li que és de Reus’. La peculiaritat del seu vermut vermell són les notes de vainilla que s’hi poden trobar catant-lo.
Vermuts: Fot-li vermell.

7. Olave Vermouth
Olave Vermuth és una marca nova, neix el 2014, però ràpidament ha sabut posicionar-se. Oratvin és l’empresa que gestiona aquest vermut i ja ha aconseguit el guardó Vinari de Plata. El vermell s’elabora amb 80 herbes aromàtiques macerades durant mesos amb vi blanc, negre i licor de sucre. Actualment aquest vermut s’elabora al Morell, al Celler Sort del Castell.
Vermuts: Olave Vermell, Olave Negre i Olave Reserva.

8. Vermut Or del Camp
L’entitat cooperativista Cellers Unió etiqueta el vermut Or del Camp que està elaborat per Vermuts Miró. Cellers Unió s’estableix a la capital del Baix Camp l’any 1942 i des de llavors té una àmplia selecció de vins de quatre denominacions d’origen. El vermut en qüestió recull la recepta tradicional del Vermut de Reus. L’Or del Camp té un aroma intens de barreja d’orenga, menta i caramel.
Vermuts: Vermut Or del Camp.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar