Surtdecasa Ebre
,
04/05/2018
Menjar i beure

Els 5 imperdibles més gustosos de Mescla

La mostra de Gastronomia, Turisme i Paisatge de les Terres de l'Ebre se celebrarà a Deltebre del 18 i 20 de maig
Mescla

Foto: 

Cedida
Tast gastronòmic
Mescla és la mostra de Gastronomia, Turisme i Paisatge de les Terres de l'Ebre que enguany se celebrarà a Deltebre durant el 18 i 20 de maig. Tres dies on la cuina de primer nivell i les experiències es confluiran per esdevenir un aparador gastronòmic del territori. A Mescla podràs degustar els plats típics del Delta de l’Ebre, assistir a maridatges i tastos de vins, gaudir de la cuina en directe dels cuiners més rellevants de les Terres de l’Ebre i assistir a xerrades i conferències sobre producte local i de proximitat.

1. Sopar Mescla amb 23 degustacions
Un dels actes més destacats d'enguany és la Nit de Mescla, un sopar elaborat pel xef del restaurant Les Moles, Jeroni Castell, que està guardonat amb una estrella Michelin. El sopar, que compta amb 23 degustacions i maridatge de vins del territori, té un preu de 50 euros. Entre els plats, es troben autèntiques delícies com un iogurt de pastanaga amb caviar d’arengada, una pomada d’oli d’oliva, un carpaccio de llagostins a l’allada, un arròs d'ànec del Delta o un cucurutxo de cua de bou.

2. Degustacions amb tiquet
Un dels plats forts, i mai millor dit, seran les degustacions que oferiran els diferents restaurants de les Terres de l'Ebre. L’entrada a Mescla és gratuïta, però si vols degustar alguna de les begudes o plats típics, o participar en maridatges o cates de vins, hauràs d’adquirir els tiquets al seu preu corresponent, conjuntament amb la copa commemorativa de Mescla. Des de productes mariners, com el marisc i el peix de les nostres costes, a l'arròs, les carns, verdures o cítrics, tots ells representants de la cuina de costa i d'interior. En moltes ocasions, aquests restaurants s'han posat d'acord amb un celler per acompanyar les seves creacions amb un vi que hi maridi bé. 

2. Cuina en directe
Un dels atractius de Mescla serà la cuina en directe. Hi haurà demostracions amb els millors xefs del territori. Divendres, serà el torn de Vicent Guimerà del Restaurant Antic Molí, guardonat amb una estrella Michelin. També ho farà Fran López del Restaurant Villa Retiro, guardonat també amb una estrella Michelin. Dissabte hi haurà demostració de cocteleria a càrrec de Manolo Martí, guardonat amb diversos premis, a nivell nacional i internacional, de cocteleria clàssica. Diumenge serà el torn d'altres cuiners que mostraran les seves especialitats com Miquel Vulmaro del Restaurant Muva Beach que mostrarà la cuina fusió, demostració de sushi o de cuina amb mel.  

3. Els maridatges més sorprenents
A Mescla també hi haurà una bona representació del món del vi, sobretot de la Terra Alta. Alguns dels més destacats són el tast de vins 'Estones de Mishima', amb el músic David Carabén i l'enòleg Sergi Montalà, o el tast de vins a càrrec de l’enòloga Llúcia Castaño. També el sopar de gala tindrà un maridatge amb diferents vins del territori.

4. Curiositats mediàtiques
Entre els actes que més ens han cridat l'atenció enguany, es troba el primer concurs d’obrir ostres Musclarium, o la demostració de cuina a càrrec de Ladis Alcalà, cuiner molt carismàtic i guanyador del concurs televisiu 'Joc de Cartes' de TV3. L'altra estrella d'aquesta edició serà la demostració de cuina d'Arnau Bel, rapitenc de 12 anys, concursant del programa televisiu 'Masterchef junior'. 

També et pot interessar