Essències Montblanc

Foto: 

Cedida
Imatge d'un concert al costat de les muralles

Els 5 imperdibles del festival Essències de Montblanc

Els dies 25 i 26 d'agost torna aquest festival a la ciutat medieval de la Conca de Barberà
Anna Zaera
,
09/08/2018
Música
Essències arriba enguany a la tercera edició de la mà d'una associació local que porta el mateix nom i que té l'objectiu de fer d'altaveu musical al mateix temps que ajudar a difondre el patrimoni local, tant des del punt de vista dels espais com de la gastronomia i els vins. Els dies 25 i 26 d'agost, pels escenaris de la ciutat medieval de Montblanc, a partir de les 18 hores, tornaran a actuar grans bandes de jazz i músiques d'arrel i urbanes. Ja hi han passat Carlos Sarduy, Llibert Fortuny Gas Band, Raynald Colom, Omar o The Gramophone Allstars. Enguany el cartell està dominat pel jazz i la música caribenya. Si t'apuntes a l'Essències, podràs gaudir de tot això:

1. Un festival ubicat enmig de la història
Els llocs amb història tenen una energia diferent. No en va, civilitzacions antigues van decidir-hi ubicar la seva residència, les seves fortificacions i els seus temples. Montblanc té algunes de les més espectaculars localitzacions del país, des dels seus 1500 metres de muralles i totes les restes de l'Edat Mitjana, fins a espais emblemàtics com els porxos de Cal Malet a la Plaça Major o l'Església de Santa Maria.

2. Maridatge amb vins i cerveses
Enguany, el festival Essències proposa un maridatge diferent per a cada nit. La primera proposta combina el millor jazz català amb una Mostra de vins DO Conca de Barberà on els productors de la terra oferiran i aconsellaran als visitants els productes més adients als seus paladars. La nit de diumenge es presenta més mogudeta. En una edició més reivindicativa que mai, combinarem el mestissatge, el reggae i l'ska amb la mostra de cervesa artesana dels millors productors del Camp de Tarragona.


Cervesa Essències

  • imatge de control 1per1

 


3. Un cartell amb crítica social
Els cap de cartell són la trompetista, saxofonista i cantant de jazz catalana Andrea Motis, el mític grup d'ska barceloní Dr Calypso i el raper Pablo Hasél, que va ser detingut per les seves cançons en contra de la corona espanyola. Les seves cançons de crítica social i rap antisistema marcaran un festival que també ha volgut sumar-se amb aquest convidat al lema que la cultura contribueix a canviar la societat. Les bandes de jazz la Stromboli Jazz Band i La Vella Dixieland donen forma a un cartell marcat principalment per l'estil musical de Nova Orleans, el reggae i altres músiques d'arrel i urbanes.

4. Discjòqueis per descobrir
També l'apartat de discjòqueis es presenta interessant a l'Essències. Un dels convidats serà Ishmael Sustraivibez. Aquest col·leccionista de discos ens permetrà entrar en el seu univers que va del punk i l'ska, estils que van ser l'inici d'un viatge musical, fins a Jamaica i a la diàspora caribenya de Londres. L'acompanyarà al cartell Miguel Caamaño (Dj Cornelius) amb els seus ritmes d'arrel jamaicana. També crida l'atenció el Babel Sound System, un projecte musical nascut a Barcelona de la mà d'un veneçolà que va decidir construir artesanalment el seu aparell de sons enfocat a crear sons d'arrel i ritmes caribenys.

5. ​Concentració de foodtrucks
I perquè volem que el pla sigui complet, no tot serà ballar. Forma part de la tradició de l'Essències l'oferta gastronòmica de proximitat. Enguany, com una de les novetats, hi haurà una concentració de foodtrucks on es podrà degustar el més variat i pintoresc de la cuina local i internacional. Exemples: arrossos, fish&chips, barbacoa, tacos, pizzes, gelats o sucs naturals, entre d'altres, per poder recuperar forces en tot moment.

Més informació: 

Web Essències
Facebook Essències

A

També et pot interessar