Surtdecasa Camp
,
17/07/2014
Música

No són d'aquí però com si ho fossin

Liverpool String Quartet tornen al Baix Camp per fer 6 concerts del 18 al 25 de juliol
Liverpool String Quartet

Foto: 

Liverpool String Quartet
Darrere dels quatre instruments de corda de Liverpool String Quartet s’hi amaguen tres músics anglesos i un de valencià formats en prestigioses escoles d’arreu d’Europa. Són una formació que es coneix bé casa nostra ja que el seu primer concert oficial va ser ni més ni menys que a Castellvell del Camp, el 21 d’abril de 2011, en el marc de la seva primera gira internacional. Aquest estiu tornen al Baix Camp amb un seguit de concerts que, del 18 al 25 de juliol, els portarà a voltar per 6 pobles de la comarca.
Liverpool String Quartet són la Kate Sturt i la Sarah Hill al violí, el Daniel Sanxis a la viola i el Nick Byrne al cello. Tots ells han estat alumnes d’acadèmies com ara la Guildhall School of Music and Drama de Londres, el Conservatori Superior de Música de València, la Royal Northern College of Music de Manchester i la Royal Academy of Music de Londres, entre d’altres, i actualment són membres, o hi col·laboren assíduament, de la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, la Hallé Orchestra de Manchester, la BBC Philharmonic, Royal Northern Sinfonia, entre d’altres orquestres britàniques i d’arreu d’Europa.
 
Com a Liverpool String Quartet van nèixer el 2010, i des de 2012 són el quartet resident del Bluecoat Arts Centre de Liverpool. Des dels seus incis ens han anat visitant sovint, amb concerts a Castellvell del Camp o al Teatre Principal de Valls, encara que també han actuat en llocs com Pamplona, Navarra, Valldemossa (Mallorca) o Maó (Menorca).
 
Aquest mes de juliol tornen al Camp de Tarragona i, del 18 al 25 de juliol oferiran 6 concerts en diversos pobles del Baix Camp, gràcies a una iniciativa promoguda per l’empresa mixta comarcal Comaigua al costat del Consell Comarcal del Baix Camp.
 
Així doncs, seran a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (19 de juliol), Vinyols i els Arcs (20 de juliol), Castellvell del Camp (23 de juliol), Les Borges del Camp (24 de juliol) i La Selva del Camp (25 de juliol). A banda, però, també actuaran a Cambrils a la seu de l’empresa Comaigua (18 de juny), en l’únic d’aquests concerts en el que caldrà portar invitació, ja que la resta seran gratuïts.
 
En tots aquests concerts es basaran en un repertori que inclourà peces de Mozart, Dvorak, Bach, Shostakovich, però també tangos i bandes sonores de pel·lícules. A més, en aquesta petita gira aniran acompanyats de Raul García Marian com a primer violí convidat, i les actuacions de Castellvell del Camp i les Borges del Camp, comptaran amb la col·laboració d’Eilith Gillespie, flauta solista assistent a la BBC National Orchestra de Gal·les. 
 

--

Cicle de concerts de Liverpool String Quartet al Baix Camp
Del 19 al 25 de juliol
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vinyols i els Arcs, Castellvell del Camp, Les Borges del Camp i La Selva del Camp

 

També et pot interessar