U2

Foto: 

Cedida

U2 tria la Casa Navàs de Reus i Mas Passamaner de la Selva del Camp per rodar-hi un nou videoclip

Quan el grup va allotjar-se el 2004 a l’hotel de la Selva, Bono es va interessar per l’obra modernista de Domènech i Montaner
Surtdecasa Camp
,
28/12/2014
Música
La nit del 13 de setembre de 2004 va aterrar a l’Aeroport de Reus un vol que venia de Dublín i que transportava els membres de la banda irlandesa més reconeguda de tots els temps. Des d’allà es van traslladar fins a Mas Passamaner de La Selva del Camp, un monumental hotel de 5 estrelles obra de Lluís Domènech i Montaner. L’endemà al matí, el grup va desplaçar-se a la zona de la Punta del Fangar de Deltebre per enregistrar el clip de la cançó ‘Vertigo’. Segons narren les cròniques de l’època, el rodatge va acabar cap a les 8 del vespre, moment en què els membres de la banda van marxar ràpidament, de nou cap a l’Aeroport de Reus, per no perdre un vol rumb a Dublín.
 
Pel que han explicat responsables de Mas Passamaner, la nit d’aquell 13 de setembre, Bono, el líder dels U2, va quedar-se captivat per aquella casa de camp modernista que actualment acull l’hotel. El gerent de l’establiment va explicar-li la història del mas, que era obra de Domènech i Montaner, i que aquest arquitecte barceloní també havia fet altres edificacions destacables a la zona com ara la Casa Navàs de Reus. Al final de la conversa, i tal com explica el mateix gerent, el mateix Bono va demanar-li el número de telèfon, un fet que llavors va considerar com “anecdòtic”. 
 
“Al principi feia broma perquè el Bono tenia el meu número al seu mòbil”, explica. El que no es pensava pas és que darrere la trucada internacional que va rebre ara fa un dies, hi hauria la veu del líder de la banda irlandesa comunicant-li que volien enregistrar un nou videoclip a Mas Passamaner i també a la Casa Navàs, ja que Bono volia conèixer de primera mà aquell edifici que “havia buscat per Internet després d’haver-li anomenat”. 
 
Els propietaris de la casa modernista reusenca, per la seva banda, també han confirmat que darrerament han rebut una trucada d’una productora interessada en enregistrar un videoclip a l’edifici de la plaça del Mercadal i que, fins i tot, ja s’han fixat les dates perquè l’equip de producció es desplaci a la nostra zona per acabar de fixar les localitzacions dels dos indrets. Pel que sembla, el rodatge podria tenir lloc el 6 d’octubre de l’any vinent, coincidint amb la visita que els U2 faran a Barcelona per oferir dos concerts al Palau Sant Jordi el 5 i el 6 d’octubre.

A

També et pot interessar