Jump to navigation
1. Pol Mallafré i l'estrena d'Annie CòlereEl Protesta aixeca el teló amb una inauguració de luxe. Per començar hi haurà humor amb el monòleg de Pol Mallafré sobre cinema i activisme. Seguidament, l’estrena a l’Estat de la pel·lícula 'Annie Colère', una ficció que vol homenatjar les dones que van lluitar pel dret a un avortament legal i segur a la França dels anys 70. Una història que ens posa en alerta recordant-nos que els drets dels que gaudim avui no son una casualitat, sinó que han estat guanyats. Ara nosaltres no els podem donar per garantits i ens toca defensar-los.
2. Cinema i gènere, de la mirada a l'accióLa idea d'aquesta proposta és parlar amb dones i persones no binàries del sector del cinema, sobre la mirada feminista i inclusiva dels films, i les accions que se’n desprenen quan aquests col·lectius lideren equips de direcció i producció. Hi participaran la directora i guionista Clara Roquet; la productora Laura Rierola i la periodista i crítica de cinema Mariona Borrull.
'Utama' és una de les pel·lícules que es podran veure al Festival Protesta | Foto: Cedida 3. Els films destacatsUna desena de sales acolliran les diferents projeccions del festival. Llargmetratges, curtmetratges i animació que aborden diferents temes com l'abandonament que viuen alguns col·lectius socials o realitats socials de països llunyans, als que potser no en tenim accés en la nostra vida quotidiana o a través dels mitjans de comunicació convencionals. Projectes internacionals, que en algunes ocasions s'estrenen per primer cop a Catalunya com 'Annie Colère', 'Utama', 'The gig is up' i 'Tori et Lokita' o d'altres pel·lícules rodades a l'estat espanyol com 'Perdre un ull', 'Lesbofobia' o 'Uno'.
4. Projectes tossudament transformadorsEl dissabte 15 d'octubre a La Fàbrica dels Somnis ens preguntarem sobre la cultura. La cultura és viva si no és conflictiva? Quin poder tenen la cultura i l’art per empènyer objectius de transformació social? El Protesta reuneix en un acte multidisciplinar a iniciatives que combinen cultura i activisme en el seu ADN. S’han programat diversos espectacles artístics, un mercat del llibre radical i una conversa sobre cultura i revolució. L’acte compta amb la col·laboració de Konvent, Fira Literal, La Clota, La Fàbrica dels Somnis, Setembre, Tigre de Paper Edicions, Pol·len Edicions i Llibreria Foster & Wallace.
5. Festa final de celebració dels 10 anys del festival10 anys no es fan cada dia i és per això que volen posar el punt i final de l’edició d’aquest any amb una gran festa. Per aquesta ocasió, des de l'organització s'ha triat un lloc molt especial, el claustre de l’antiga biblioteca Joan Triadú. Comptaran amb la complicitat d’artistes com Lu Rois, Carla Collado, Joan Colomo, Adriana Bertran, Godai Garcia i moltes sorpreses. Ah! I l’acte d’aniversari del Protesta es tancarà amb un concert de La Ludwig Band.
'The gig is up' es projectarà per al públic més jove | Foto: Cedida6. El festival a les aulesEl Festival Protesta aporta sessions de cinema amb cinefòrum per despertar el pensament crític dels joves a través de la pantalla gran. Amb aquesta finalitat realitzaran tres projeccions de 'The gig is up' a la seu del festival, l'Espai ETC de Vic, adreçades als joves de diversos instituts públics i privats de Vic.
Web Festival Protesta