Arts
,
2018
Del 16 de maig al 29 de juny
Campus Terres de l'Ebre
Tortosa

'Pompeu Fabra, des del diccionari de 1932' - Urviart

Desena edició del projecte de creació col·lectiva URVIART, coordinat per l’Antena Cultural Tortosa de la URV, impulsat per l’arquitecta Cristina Bestratén i amb textos del filòleg Jordi Duran, que porta per títol 'Pompeu Fabra, des del diccionari de 1932', amb l'objectiu de posar en valor la figura de Fabra i la seva obra l’any que es commemora el 150è aniversari del seu naixement.

Horari: 

De dillluns a divendres de 8 a 21h 

Sinopsi: 

Fem un ús correcte de la nostra llengua? Coneixem quins mots són correctes i quins no? Et convidem a descobrir la tasca de Pompeu Fabra, filòleg català conegut com el creador de la gramàtica catalana per la seva tasca capdavantera d'establir la normativa moderna de la nostra llengua. 

Agafa el marc i viatja en el temps, observa l'exposició com si fossis un habitant de fa 100 anys i descobreix quines paraules normalitzades s'amaguen en les paraules prefabrianes. Les has identificat? Doncs, corregeix-les. 

Normalment veus paraules escrites de forma incorrecta? Si us plau, afegeix-les i deixa que el següent visitant les corregeixi. 

Preu: 

Participació lliure i gratuïta.

Organitza: 

Campus Extens de la URV a Tortosa.

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.

  • imatge de control 1per1