AGENDA
Arts
#Urviart 'Dones, generació A' - Tortosa 2019
2019
Del 7 de març al 30 d'abril
  • Tortosa
Campus Terres de l'Ebre. URV

'Dones, generació A' - Urviart

Dotzena edició del projecte de creació col·lectiva URVIART, coordinat per l’Antena Cultural Tortosa de la URV i impulsat per l’arquitecta Cristina Bestratén, sota el títol 'Dones, generació A', que proposa una reflexió sobre la discriminació de gènere a través del testimoni de sis dones de les Terres de l'Ebre o amb vincles al territori, nascudes entre el 1932 i el 1950 que, tot i pertànyer a una generació on les dones ho tenien molt difícil per sortir de l'àmbit domèstic, van marcar un precedent i van saber trencar el famós sostre de vidre.

Són Cinta Sabaté, artista; Margarida Genera, arqueòloga; Raquel Revuelta, professora de francès; Zoraida Burgos, bibliotecària i poetessa; Josefina Matamoros, directora i conservadora del Museu de Ceret; i Marini de Cid Puyet, professora d'Història i d'Història de l'Art.

Hi haurà un plafó per cadascuna amb una frase on exposen si mai s’han sentit discriminades per ser dones. Al marge, es vol omplir tot l’espai amb retrats de dones del campus (estudiants, profes, personal d’Administració i Servei, o dones que passin per la casa). Hi haurà fulls transparents i retoladors permanents. Hauran de demanar a algú altre que les dibuixi.

Horari: 

De dillluns a divendres: de 8 a 21h 

Preu: 

Participació lliure i gratuïta.

Organitza: 

Campus Extens de la URV a Tortosa.

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.

Et pot interessar

Supernit a les biblioteques - 2019
Divendres 31 de maig, 20h
Deltebre
Recorregut ornitològic amb Lo Roget - Ascó 2019
Diumenge 9 de juny, 9:45h
Ascó
Marta & Gregori
Diumenge 2 de juny, 13:15h
Móra d'Ebre
Top Ranking Festival - La Ràpita 2019
Dies 14 i 15 de juny
La Ràpita
re-VOLTA. Dones d'aigua. Al voltant dels safareigs - La Sénia 2019
Diumenge 26 de maig, 11h
La Sénia