Espectacles
,
2019

Espectacle 'Recordant Pesah. La festa de la llibertat'

En el marc de les activitats 'Tortosa, Setmana en Família', espectacle 'Recordant Pesah. La festa de la llibertat', una representació teatralitzada i cantada al call jueu de Tortosa, on Blanca, la Jueva de Tortosa, rememora la festa de Pesah de temps medievals, donant a conèixer les tradicions i compartint cançons que són lligam entre passat i present.

Un petit recorregut acompanyat dels cants de Blanca, passant per la Plaça del pou de la Figuereta i el Portal dels Jueus, fins arribar a la Plaça Menahem ben Saruq, on el cant i la interpretació prendran força en aquest espai emblemàtic de la ciutat. Tot seguit es farà un petit tast de vi kosher i es tancarà amb un recorregut guiat pel call.

*Lloc de trobada: Plaça de la Immaculada.

Sinopsi: 

Pesah és la festa que commemora el pas del poble d’Israel, de l’esclavitud d’Egipte a la llibertat. Durant els vuit dies de la seva celebració, és costum menjar matzà, pa sense llevat, així com d’altres aliments tradicionals com el jaróset, una pasta que recorda el material que s’utilitzava en la construcció de les cases i piràmides egípcies.

Preu: 

Activitat gratuïta, prèvia inscripció. 

Inscripcions: 

Als telèfons 698 080 050 o 656 477 230

Fitxa tècnica: 

Pili Cugat – En el paper de Blanca, la Jueva de Tortosa
Carlos Lupprian – A la guitarra
Andreu Ubach – A la percussió

Organitza: 

Ajuntament de Tortosa

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1