Llibres
,
2019
Dissabte 23 de novembre, 19:30h
La 2 de Viladrich
Tortosa

Presentació del llibre 'La dictadura de pedra'

Presentació del llibre 'La dictadura de pedra. El Valle de los Caídos, entre un passat negre i un futur incert' (Ara Llibres) de Sílvia Marimon i Queralt Solé

El periodista Oriol Gracià moderarà una conversa entre les autores del llibre. 

Sinopsi: 

El Valle de los Caídos va ser dissenyat per projectar l’ombra de la dictadura franquista i perpetuar el poder dels vencedors sobre els vençuts. Ni la Transició ni la democràcia espanyola han aconseguit dissipar els secrets i l’opacitat que envolta un monument tristament únic en l’Europa dels nostres dies. Com es va finançar la seva construcció? Qui eren els treballadors esclaus que van treballar-hi durant una dècada? De qui són les despulles que s’amunteguen a les criptes? Quin simbolisme amaga la seva arquitectura? Qui és i què pensa el desafiant prior de l’orde de monjos que custodia el monestir del Valle?

Amb rigor i afany divulgador, la historiadora Queralt Solé i la periodista Sílvia Marimon il·luminen, en aquest llibre, la foscor que envolta tot allò relacionat amb el Valle de los Caídos fins al dia d’avui, i es plantegen, encara, una pregunta: superada la polèmica sobre la tomba del dictador Francisco Franco, quins haurien de ser el destí i la funció d’aquest indret?

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

La 2 de Viladrich i Ara Llibres

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar