Llibres
,
2019
Dimecres 27 de febrer, 19:30h
Consell Comarcal del Baix Ebre
Tortosa

Presentació del llibre '‘Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre’

Presentació del llibre 'Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre', dels autors Rosa Queral Casanova, Cristina Grau Vidal i Josep Miralles Guerrero, un exhaustiu treball de recerca antropològica que reivindica el paper actiu de les dones en el teixit productiu durant els segles XIX i XX. 

Intervindran en l'acte: 
- Sandra Zaragoza Vallés (Presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre)
- Rosa Queral Casanova (Delegada del Consell Consultiu de Dones del Baix Ebre)
- Pepa Plana (actriu i pallassa) 

L'obra divulga treballs i oficis, alguns dels quals ja desapareguts, protagonitzats per les dones i en molts de casos silenciats o menystinguts. Així es descriuen oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l'Ametlla de Mar, plegadores d'olives, segadores d'alfals d'Aldover o les llatadores d'Alfara de Carles, els Reguers i Paüls.

El llibre també inclou propostes didàctiques amb l'objectiu d'ajudar tant als professionals de l'educació com a mares i pares a estendre el projecte i donar a conèixer la història de les dones del Baix Ebre a les noves generacions.

Sinopsi: 

Aquest projecte de recuperació de la memòria històrica de les dones, sorgit el 2015 a proposta del Consell Consultiu de les Dones del Baix Ebre -òrgan de participació del Consell Comarcal-, va iniciar-se al novembre de 2016 amb la celebració del I Congrés de Dones del Baix Ebre i la presentació de l'exposició "Més enllà del silenci", embrió del llibre ara publicat. Va ser precisament en aquell congrés en què es va acordar donar continuïtat a aquesta iniciativa, a través de l'ampliació dels continguts de l'exposició, que ha fructificat ara amb aquest llibre.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: 

Consell Comarcal del Baix Ebre.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1