AGENDA
Llibres
Llibre 'Respirando fuego' de David Meseguer i Karlos Zurutuza
2019
Dijous 24 d'octubre, 19h
  • Tortosa
Col·legi de Periodistes

Presentació del llibre 'Respirando fuego'

Presentació del llibre 'Respirando fuego. En las entrañas de la lucha kurda por la supervivencia' (Ediciones Península), dels periodistes David Meseguer (Benicarló, 1983) i Karlos Zurutuza (Sant Sebastià, 1971), que repassen la història del conflicte kurd a partir de cròniques sobre el territori escrites durant més de deu anys

L'acte anirà a càrrec dels periodistes David Meseguer (coautor), Francesc Millan i Oriol Gracià. 

Sinopsi: 

Per la cobertura de l'actualitat a les regions kurdes de l'Iran, Iraq, Turquia i Síria, David Meseguer i Karlos Zurutuza han esdevingut referents a la professió, fruit de relacions sòlides i llargues amb els ciutadans de la regió. Tots dos van començar a viatjar en aquests territoris, abans que els kurds fessin el salt a l'escena mediàtica internacional, ara fa només cinc anys, quan el poble Kurd es van organitzar per plantar cara a l'autoproclamat Estat Islàmic.

Els seus textos parlen de la primera línia del front de guerra, però també de la quotidianitat de la rereguarda. Però 'Respirando fuego' introdueix apunts històrics per entendre una realitat territorial i política complexa, d'un poble de 40 milions de persones sota la sobirania de quatre Estats (Iran, Iraq, Turquia i Síria) dividit segons les fronteres dibuixades a principis del segle XX.

El llibre de Meseguer i Zurutuza ofereix un nivell de reflexió i interpretació tal, que transcendeix els fets puntuals. S'hi expliquen les històries d'activistes que acaben liderant el moviment a Síria, de professors d'anglès que han de marxar a l'exili i de noies que es relacionen amb el seu germà a través dels barrots d'una presó. Un relat polièdric i plural que permet constatar el compromís de tot un poble per un projecte polític comú. Un llibre que, a més, permet resseguir el periple dels dos autors pels territoris kurds i conèixer l'organització periodística, la logística dels viatges i les dificultats en la recerca d'històries per explicar.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Col·legi de Periodistes de Catalunya. Demarcació de Terres de l'Ebre

Et pot interessar

Lisard Tranis i Lali Ayguadé
Dimecres 27 de novembre, 20h
Barcelona
Exposició 'Entre llops' de les germanes Besolí - Jesús 2019
Del 22 de novembre al 17 de gener
Roquetes
Llibre 'La batalla de l'Ebre, un riu de sang' - Josep Sánchez Cervelló i Pere Clua Micola
Divendres 29 de novembre, 19:30h
Tortosa
XVII Jornades Gastronòmiques del Llagostí - La Ràpita 2019
Del 16 de novembre al 8 de desembre
La Ràpita
Exposició 'Pas 3: Irrupció' - Sala d'Art Jove 2019
Del 3 d'octubre al 22 de novembre
Barcelona
Revetlla de Cap d'Any - L'Aldea 2019
Dimarts 31 de desembre
L'Aldea
Exposició 'Ànimes Palpables', escultures d'Apel·les Fenosa i fotografies de Jean Marie del Moral
Del 14 de novembre al 19 de gener
Tarragona