Activa't
,
2020
Divendres 6 de març, 19h
Col·legi de Periodistes
Tortosa

Tertúlia '30 anys de la caiguda del mur de Berlín'

Tertúlia '30 anys de la caiguda del mur de Berlín', a càrrec de dos ebrencs que van viure en primera persona aquell fet històric: l'il·lustrador Ignasi Blanch i el llavors corresponsal de Catalunya Ràdio des de Frankfurt, Joan Esteller. Seran conduïts pel periodista i vicepresident del CPC, Albert Mestre

Sinopsi: 

Ignasi Blanch és, a més, l’únic il·lustrador català i de l‘Estat Espanyol que hi ha pintat en les restes que queden del mur.  La seua obra ‘Parlo d’amor’ cada any és fotografiada per milers de turistes. Blanch es trobava a Berlín entre el 1988 i el 1989 per a ampliar els seus estudis artístics. Per la seua part, Esteller, hi era perquè durant molts anys va ser el corresponsal de la ràdio catalana a Alemanya. El periodista canareu va marxar a Alemanya als anys 20, va treballar  més de 35 anys a la ràdio pública alemanya, i durant 15 anys, va ser el corresponsal de Catalunya Ràdio a centre Europa. Actualment encara viu a cavall entre Alcanar i Alemanya.

El mur de Berlín, que s’havia aixecat per separar les dues Alemanyes sorgides el 1945, la Democràtica (RDA)  i la (Federal RFA), queia a terra en mans de la gent el 9 de novembre del 1989. Actualment només queden tres trossos de mur per a recordar que aquella paret va dividir durant anys l’Alemanya Oriental, el comunisme, de l’Alemanya Occidental, el capitalisme, així com moltes famílies d’alemanys, entre altres conseqüències.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Col·legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació Terres de l'Ebre

Més informació: 

  • imatge de control 1per1