Arts
,
2023
Del 17 de març al 29 d'abril
Sala d'exposicions de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre
Tortosa

Exposició fotogràfica ‘Ducloux & Ordinaire, el testimoni francès’

Exposició fotogràfica ‘Ducloux & Ordinaire, el testimoni francès’, una selecció de 40 imatges del fons Ducloux que ens traslladen a la Tortosa i el Delta de l’Ebre de la segona meitat del segle XIX. La mostra és fruit de la col·laboració entre l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre i l’Arxiu del Ripollès, propietari del fons.

Les imatges que formen l’exposició van ser captades per Ducloux Laurent (1832-1918), vicecònsol francès a Tortosa i el seu amic Olivier Ordinaire (1845-1914) que va ser-ho a Tarragona. Unes imatges que ja es recullen al llibre sobre aquests dos testimonis francesos i elaborat pels dos arxius comarcals fa un any.

Pel que fa al fons fotogràfic de la família Ducloux està format per 672 imatges i es va dipositar a l’Arxiu Museu Folklòric de Ripoll, durant la primera meitat del segle XX, per la seua vinculació familiar amb el municipi. I en aquest mateix fons hi havia les fotografies del seu amic. Posteriorment, l’any 2001, el bisbat de Vic va incorporar aquest fons a l’Arxiu Comarcal del Ripollès, amb el qual ha treballat conjuntament l’Arxiu del Baix Ebre, per a recopilar i escollir les imatges que apareixen a l’exposició.

Inauguració: 

Divendres 17 de març, 19:30h

Preu: 

Entrada lliure

Organitza: 

Ajuntament de Tortosa i Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre