Activa't
,
2017
Del 26 de gener al 25 de maig
Campus Terres de l'Ebre
Tortosa

II Cicle 'Llengua, societat i poder'

Segona edició del cicle de conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre 'Llengua, societat i poder', sota el títol 'L'escola i la revitalització del català: la llengua a l'aula i al pati'. 

PROGRAMA: 
Dijous 26 de gener, 18h 
- Inauguració del cicle a càrrec d'Ester Franquesa i Bonet, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística. 

- Conferència inugural 'Presentació de l'Informe sobre la situació de llengua catalana 2015 (Xarxa Cruscat-Institut d'Estudis Catalans)', a càrrec de Miquel-Àngel Pradilla i Cardona, professor de la URV. 

Dijous 23 de febrer, 18h
- Conferència 'El sentit de la immersió lingüística i de la jerarquització lingüística en el sistema educatiu català', a càrrec de Pere Mayans i Balcells, cap del Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Divendres 24 de març, 18h 
- Conferència 'La formació en sociolingüística: element clau per entendre actituds i comportaments', a càrrec de Bernat Joan i Marí (UIB), exsecretari general de Política Lingüística i exdiputat del Parlament Europeu. 

Dijous 27 d'abril, 18h 
- Conferència 'Les llengües dins l'aula: una perspectiva longitudinal', a càrrec de Vanessa Bretxa, professora de la UB. 

Dijous 25 de maig, 18h 
- Conferència 'Usos i percepcions lingüístics de la joventut', a càrrec de Joan Pujolar, professor de la UOC. 

 

*Inscripcions gratuïtes
Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a través de l'ICE URV (codi 8000070021), amb una certificació de 10 hores. 
Certificació URV. 
Les inscripcions que no formin part del Departament d'Ensenyament cal fer-les a: suportantena.tortosa@urv.cat, amb les següents dades: nom, cognoms i DNI/NIE. 
Per obtenir el certificat és necessari haver assistit al 80% de les ponències. 

Organitzadors: 
Antena Cultural URV Tortosa, Òmnium Cultural Terres de l'Ebre, Som escola i Consorci per a la Normalització lingüística de les Terres de l'Ebre. 

Més informació: 
www.omnium.cat

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar