Cori Asens

Foto: 

Mario Pons
Cori Asens

Cori Asens: "Les persones com jo, que tenim molta energia, hauríem de saber encarrilar-la per canviar les coses"

L'exposició es pot veure fins el 31 de març a la Biblioteca Marcel·lí Domingo
Anna Zaera
,
28/03/2016
Arts
Aquesta és l'última setmana per poder gaudir de l'exposició 'Aquarel·les: Flors. Origen', de l’artista Cori Asens (Reus, 1961) afincada a L'Ampolla. Es tracta d'una quinzena de peces d’aquarel·la sota la temàtica de flors. Asens juga amb les formes que dibuixen els pigments en l'aigua, com si en certa manera deixés que la naturalesa mateixa tingués l'última paraula en la definició de les formes. Subverteix la tècnica tradicional de l'aquarel·la i fa servir l'aigua com a llapis per dibuixar. Després deixa que les partícules de color aterrin a l'aigua i trobin les seves formes de manera espontània. Fresca i vitalista, l'obra d'Asens és un cant a la vida, a la potència i a la primavera. Asens és graduada en Arts aplicades al mur i procediments pictòrics per l’Escola Llotja de Barcelona (Cicle Formatiu Grau Superior). Durant tres anys consecutius va fer el disseny i la creació dels guardons de la Cambra de la Propietat Urbana de Reus i Comarques. Aquesta col·lecció es podrà veure fins al proper 31 de març a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.
"Ara fa vuit anys que vaig venir a viure a les Terres de l'Ebre i he anat acumulant al meu ADN totes aquestes explosions de vida que m'ha donat aquesta terra"

- Cori, en quin moment de la teva vida arriba aquesta exposició 'Aquarel·les: Flors. Origen'?
Em sento amb moltes ganes de transmetre. He tingut èpoques més introspectives, para ara em sento més "cap enfora". L'any passat vaig decidir "plantar-me" i ensenyar tot el que havia fet.

- Encara que no ho mostréssis, seguies creant?
I tant! Ho feia però es quedava a casa.

- No passes períodes en què no tens ganes de fer res?
No. Cap. Des de l'any 1979 que sóc creadora.

- D'aquell any en concret?
Creativa suposo que ho he estat sempre, a l'escola em cridaven l'atenció perquè em distreia dibuixant, però al 1979 vaig començar a aprendre tècnica a l'Escola d'Art i vaig veure que tenia habilitats.

- Sempre t'ha inspirat la naturalesa?
Sí. És la meva principal font d'inspiració. Ara fa vuit anys que vaig venir a viure a les Terres de l'Ebre i he anat acumulant al meu ADN totes aquestes explosions de vida que m'ha donat aquesta terra. El mar, les postes de sol, l'amistat amb persones autèntiques...

- Tot i que ets molt polifacètica, has elegit l'aquarel·la com a tècnica per aquesta primera exposició.
Sí, però he experimentat. Normalment les aquarel·les es fan partint d'un dibuix i pintant-hi a sobre. En aquest cas, jo parteixo de l'aigua, la faig servir per dibuixar les formes amb un pinzell i després hi afegeixo el pigment. Aquestes mol·lècules o àtoms, quan les barreges amb l'aigua, s'expandeixen per on volen. La gent dirà "em sona a aquesta flor o aquesta altra", però no n'acabaran de veure cap espècie en concret.

- Què et transmeten a tu les flors?
El despertar a la vida. L'altre dia vam estar a Arnes i m'encanta veure com ja ha esclata la primavera. Hi ha molta més llum, molt més sol. Crec que quan mires un quadre meu veus aquesta llum i aquesta pau. M'agrada interactuar que si la gent el té a casa, quan el miri pugui contagiar-se d'aquesta vitalitat. 

- Quins altres projectes t'ocupen en aquests moments?
M'agrada transformar objectes de la natura en obres d'art. De la llavor de l'eucaliptus he fet una espècie de penjolls. Últimament he fet molts collarets. Faig servir el cuir, el plàstic, la fusta... El meu cap mai para d'imaginar formes i estètiques belles.

- Començàvem parlant del teu moment personal, però aquesta exposició també mostra un canvi de paradigma, la necessitat d'un renaixement a nivell social?
Totalment. Crec que estem en un moment de canvi, d'evolució. Tot el que ens envolta està canviant molt. Les tecnologies, Internet, però a l'hora hi ha conflictes i malestars socials que continuen creixent. Les persones com jo, que tenim molta energia, hauríem de saber encarrilar-la en el bon sentit per canviar les coses. Hauríem d'utilitzar aquesta energia per transformar tot el que no ens agrada.

Més informació: 

Exposició 'Aquarel·les: Flors. Origen', de Cori Asens
Fins al 31 de març - Tortosa
Fitxa d'agenda Surtdecasa 

A

També et pot interessar