Jump to navigation
Dijous
25 abril 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
La URV encara el Nadal amb una instal·lació feta de 100kg de caramels
Del 9 al 13 de desembre el cicle URVIART presenta l'última creació col·lectiva d'enguany
Surtdecasa Ebre
,
16/12/2013
Arts
S’aproxima el Nadal i torna el cicle artístic URVIART, aquesta vegada amb una proposta ben dolça. Aquesta segona acció de l’Espai de Creació Col·lectiva ideat per l’arquitecta Cristina Bestratén i el filòsof Roman Aixendri porta a la Universitat Rovira i Virgili de les Terres de l’Ebre una muntanya de dolços de més de cent quilograms.
Si a la primera acció es demanava als participants que agafessin un post-it i el pengessin a la seva alçada al mural del campus, ara se’ls proposa que interactuïn amb els caramels de la manera que ho desitgin: agafant-ne, portant-ne de casa per augmentar la quantitat de caramels i, sobretot, jugant-hi.
“Volem que la gent es deixi anar, que jugui, que desperti el xiquet que porta a dintre”, comenta Aixendri. En la mateixa línia s'expressa Bestratén: “Volem trencar una mica amb el model clàssic de
mira, però no toquis
”.
El filòsof i l’arquitecta porten aquesta segona acció més enllà, acompanyant la instal·lació d'una voluntat solidària. Està previst que el dia 13 de desembre, quan finalitzi aquesta acció, tots els caramels que restin al vestíbul de la universitat vagin a parar a Càritas, perquè cap xiquet de les nostres terres es quedi sense caramels. “Si podem aconseguir que la creació artística vagi més enllà, si li podem donar un recorregut més ample, molt millor, els recursos tindran una vida més llarga”, explica Cristina Bestratén.
Per tal de poder portar a terme aquesta instal·lació titulada
Dolç i fugisser
, s’ha comptat amb el patrocini de l’empresa ebrenca Homatic que ha aportat els caramels.
Recordem que URVIART ha nascut per crear sinèrgies, fer interactuar la comunitat universitària i aproximar l’art d’una manera diferent donant-li les màximes dimensions possibles. Així que per fer més visible i perdurable aquest acció es convida a tothom que ho desitgi que pengi una foto a Instagram amb el hashtag #urviart 2013 tot interactuant amb la muntanya de caramels.
--
Més informació:
http://surtdecasa.cat/ebre/agenda/dolc-i-fugisser-urviart
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació
Foto:
Anna Zaera
Les 6 exposicions de la tardor a les Terres de l'Ebre
Foto:
Anna Zaera
Els 10 imperdibles de la setmana de l'alimentació ecològica
Foto:
Cedida
Els 10 racons ebrencs per resguardar-te del fred
Foto:
Ajuntament de Figueres
Els Mercats de Nadal que has de visitar aquestes festes
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer aquest pont de desembre a Catalunya