Exposició 'El nostre món en guerra'

Foto: 

Cedida
Exposició 'El nostre món en guerra'

Veure les cares del món, un exercici d'ampliació

La Biblioteca de Tortosa acull del 2 al 28 de febrer una exposició sobre fotoperiodisme organitzada per la Creu Roja
Anna Zaera
,
02/02/2015
Arts
Ampliar el focus de la teva realitat quotidiana sempre és un exercici estimulant. Per una banda, per copsar la realitat que hi ha més enllà del lloc on nosaltres fem vida, i de l'altra banda, per adonar-nos-en que el patiment humà és semblant aquí, allà i en qualsevol lloc. Ja sigui a causa d'una violència explícita - a causa de guerres, crisis econòmiques, etc -, com implícita - quan patim de forma quotidiana atacs a la nostra integritat com a individus -. El que ens uneix és quelcom similar.
"L'exposició vol fer reflexionar sobre el Dret Internacional Comunitari com un dels instruments per fer front als conflictes armats"

"La guerra i la violència poden privar-nos de moltes coses, però tots tenim alguna cosa en comú que és universal i duradora: la dignitat humana. Darrere el patiment sempre hi ha algú, i és això el que sobresurt amb nitidesa a l’exposició”, diu Ives Daccord, director de comunicació de la Creu Roja. En les cares solcades, en els ulls vidriosos, en el múscul que es tensa, en les mirades que es perden, en els migsomriures trobem l'explicació a aquestes paraules. L'exposició de fotoperiodisme "El nostre món en guerra" es podrà veure del 2 al 28 de febrer a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Aquest projecte arriba a la capital del Baix Ebre després d'una gira que l'ha portat, en els últims cinc anys, a moltes ciutats catalanes i també europees. 

Atreure l’atenció cap a les històries personals de pèrdua i patiment que succeeixen durant els conflictes armats, aquest és el propòsit. A més, l’exposició mostra iniciatives encoratjadores portades a terme per dones i homes ordinaris per tal de limitar el patiment humà en aquelles regions més violentes del món. Les imatges se situen a l’Afganistan, Colòmbia, la República Democràtica del Congo, Filipines, Geòrgia, Líban, Libèria i Haití, i fan un repàs de realitats molt diverses. Les situacions que caracteritzen la vida quotidiana de les persones que apareixen a les fotografies corresponen a desplaçaments, separacions de familiars o a les dificultats econòmiques que pressuposa viure en primera línia aquests conflictes.

  • imatge de control 1per1

Les fotografies que s’exhibeixen en aquesta exposició han estat realitzades per reconeguts fotògrafs de guerra de l’Agència VII, entre els quals figuren James Nachtwey, Franco Pagetti, Antonin Kratochvil, Ron Aviv i Christopher Morris. 

De fet, Creu Roja pretén amb aquesta exposició reflexionar al voltant del Dret Internacional Comunitari com un dels instruments dels quals disposa la comunitat internacional per fer front als conflictes armats. Per això, per acompanyar l'exposició, s'han programat un programa de 5 xerrades sobre assumptes relacionats amb el dret internacional i la situació social en molts països en conflicte o en postguerra que s'allargaran del 6 al 24 de febrer.

  

Més informació: 

Exposició 'El nostre món en guerra' 
Del 2 al 28 de febrer
Biblioteca Marcel·lí Domingo
(Fitxa d'agenda Surtdecasa

  

A

També et pot interessar