,
15/09/2018
Filosofia
Prima Veritas
Foto:
Toni Ruiz

Poema Pluja

M'ha caigut un hivern a l'ull
i se m'ha inflat,
m'he fet el fort,
m'he volgut aguantar 
però he explotat
i una llàgrima ha fet primavera.
Capolls i papallones,
formigues i grills,
un exèrcit d'orxates,
oronetes fent el niu.
M'he constipat de plaer,
i he parit un bon riu.
La propera vegada,
si ploro,
us convido a plorar amb mi.
Vinga, ploreu!
Vinga, ploreu!
Desfarem la neu,
trencarem el gel
i ens arriscarem a mirar-nos.
Tots plorant serem agost,
Tots plorant no serem ningú
però tots plorant serem tots.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Roman Aixendri Cugat va néixer molt jove, a l'edat de zero anys. A mesura que s'anava fent gran s'anava preguntant cada vegada més coses, fins que un dia es va trobar dins de la facultat de filosofia, i després a la de comunicació audiovisual cosa que li provocà més dubtes. Quan no dubta se posa a escriure i viceversa.

06/04/2021
Déu preferí a Abel i Caïm, en veure's rebutjat, decidí matar al seu germà petit. Ja en el Gènesi es veuen les conseqüències de la insuficiència i de la mancança.
09/01/2021
“Després de 3 setmanes suportant aquells ruixats, tota la comunitat va acceptar la decisió d'abandonar el seu refugi subterrani i marxar a viure definitivament en un altr
29/04/2020
Per a que intuïm fins on la pròpia ideologia fa que manipulem la nostra percepció de la realitat per adequar-la al nostre pensament, podem veure a l'astrònom Tycho Brahe, que anys després de la proposta copernicana heliocèntrica, va proposar un
30/03/2020
Aquests dies estic fent l'esforç de centrar-me molt a comprendre i a evitar jutjar.
23/03/2020
Una de les propostes que em va semblar més curioses de la meva llicenciatura de filosofia fou la proposta experimental del filòsof nord-americà John Rawls.
20/03/2020
Aprofito el confinament per fer reflexió perquè a diferència del que proposa Fernández Díez, tot ha de poder ser qüestionat, d'altra banda es cau en el dogma i el dogma pot caure en barbàrie.