Surtdecasa Ebre
,
17/01/2016
Entorn

10 dels millors instagramers de les Terres de l'Ebre

Un recull de paisatges, llums, detalls de la natura i dels nostres pobles a la xarxa social més artística
Instagram

Foto: 

Anna Zaera
Imatge de l'Instagram de Surtdecasa Ebre
Construir un viatge 2.0 per les Terres de l'Ebre i donar-lo a conèixer al món? Diuen que una imatge val més que mil paraules, i nosaltres afegim: si són fetes des de la mirada de la gent que trepitja el territori traspassen la captura i es converteixen en sentiments. Hem seleccionat alguns dels millors instagramers de les Terres de l'Ebre que utilitzen habitualment en les seves captures l'etiqueta #surtecasaebre i també algun dels professionals de la fotografia que han estat capaços d'atrapar les imatges més sublims dels nostres paisatges. Us presentem aquest recull per a que pugueu gaudir de les seves impressionants galeries!

1. @adescarrega (641 seguidors)
Agustí Descarrega és un aficionat a la fotografia com bé explica en el seu perfil d'instagramer, on especifica el tipus de càmera que utilitza en les seves fotos, que mostren bàsicament escenes del Delta de l'Ebre, concretament moltes zones situades en aquesta cruïlla natural que formen dos municipis com Camarles i Deltebre. És un insgramer que li agrada jugar amb els efectes de la llum i el color i també interaccionar amb els seus seguidors amb muntatges molt divertits que reflexen l'època de l'any en què ens trobem.

2. @rosabruma  (146 seguidors)
Amant de la fotografia de detalls, utilitza moltes vegades els primers plans per retratar motius de la naturalesa com per exemple un pètal d'una flor, una fruita o fins i tot una teranyina feta d'aigua. Explica obertament que fa les fotografies amb una càmera professional i moltes d'elles estan localitzades a la Terra Alta i concretament a Vilalba dels Arcs. Com diu ella, “Llocs, situacions, motius, instants, expressions, gestos... Amant de la fotografia com a teràpia creativa”.

3. @marc_sampe  (475 seguidors) 
Amant de les tradicions de les Terres de l'Ebre i també un gran seguidor de les festes de la Passió del seu poble, Vilalba dels Arcs, Marc Sampé alterna les fotografies de capvespres a la Terra Alta amb paisatges clars captats durant el dia com per exemple les muntanyes de les Terranyes, les vinyes o els nuclis antics d'algunes poblacions com Arnes. El seu perfil d'Instagram també demostra que és un gran viatger, seduït per països tan diferents com la Xina o Irlanda.


4. @sofiacabanes (663 seguidors)
La periodista ebrenca Sofia Cabanes barreja en el seu Instagram instants captats tant a la seva localitat natal, La Ràpita, com a altres indrets del Delta de l'Ebre. Destaca el seu gust per   reflectir els animals  de la zona així com altres instants amb una forta càrrega etnogràfica. També deixa constància en el seu compte d'Instagram que és una intrèpida viatgera, com així ho mostra el seu viatge a l'Iran.

5. @enric_quelo (137 seguidors)
Enric Quelo és mestre i el seu poble és La Ràpita. El fascinen les imatges de l'aigua en calma a les llacunes del Delta de l'Ebre, així com la imatge estàtica i recta de l'horitzó més enllà de les platges. Els núvols multiformes, les diferents tonalitats del cel i els seus viatges també són un bon reclam per seguir-lo!
 

6. @gilmartin.m (227 seguidors)
Miquel Gil Martin és un poeta de la fotografia, que moltes vegades acompanya també amb lletres i textos que reforcen la seva càrrega emocional i estètica. Li agrada molt fotografiar els detalls dels primers plans en plantes, flors o altres elements de la natura. És un hàbil fotògraf captant els punts de fuga i les perspectives que s'amaguen en qualsevol escenari proper o llunyà.  Es deixa seduir pels reflexos de les formes a l'aigua, sempre buscant el millor joc de miralls, per poder parlar de les formes impossibles que genera la natura.

7. @mazajoaquin (822 seguidors)
La Ribera d'Ebre és el seu centre d'operacions i més concretament Móra d'Ebre, tot i que els seu Instagram recull imatges de territoris propers que comparteixen una mateixa idiosincràcia pel que fa al paisatge i també a l'arquitectura. Al Joaquin li agrada molt captar l'encant dels carrerons antics, les cases de pedra i els detalls que amaga l'arquitectura de l'Edat Mitjana, així com també el Gòtic. Les façanes fluvials, els ponts, les esglèsies i les places majors amb porxos no el deixen indiferent, però tampoc ho fan alguns animals, que els retrata amb una sensibilitat envejable. 

8. @pinapli (100.000 seguidors)
A l'hora d'elegir els millors, també hi ha una classe premium. Són els fotògrafs professionals, i aquest instagramer és un d'ells. Amb les seves fotografies del Delta de l'Ebre ha seduit alguns dels més exigents instagramers del món. Tots els continents coneixen els nostres paisatges gràcies a les impecables instanànies d'aquest caçador de llums, aigües i cels impactants. Si vols gaudir de la fotografia paisatgística amb tots els sentints, et recomanem una passejada per la seva galeria.

9. @laumd86 (123 seguidors)
Amb el reclam de “Pasen y vean”, aquesta instagramer sempre té el mòbil a punt a l'hora de fer fotografies de les Terres de l'Ebre i dels territoris de la vora, com per exemple el Baix Maestrat. Alterna la vida rural a les nostres terres amb l'urbana a Barcelona, per això hi ha moltes fotografies seves de la ciutat, així com d'altres territoris que visita, com per exemple, el País Basc. És una “foodie” com habitualment es coneix als instagramers amants del menjar i de fotografiar tot allò que es van a cruspir.

10.  @iparxarma (66 seguidors)
Tot i que aquesta Instagramer encara té pocs seguidors, es nota que Noelia Santurtzi de La Ràpita té un talent especial per captar enfocaments originals de tot allò que l'envolta. Des d'imatges de la vida quotidiana, on té un fort pes el menjar, fins a paisatges mariners captats ben prop de casa seva. Tampoc rebutja publicar selfies i fotografies de les persones més properes. Un Instagram que no és perfecte, però que sempre amaga sorpreses interessants!

Comentaris

imatge de pinapli

Moltíssimes gràcies per incloure'm a la vostra llista d'Instagramers, és tot un honor formar part d'un rotatiu digital com el vostre!
imatge de laumd86

Moltes gràcies per incloure'm a la llista!!! És un honor i una sorpresa que hagueu seleccionat el meu compte :). M'encanta fer fotos i seguire compartint tots aquells paisatges i detalls que em cridin l'atenció :)
imatge de Miquel Gil Martin

Encantat i molt il·lusionat, de què us agradin les fotografies que faig a les nostres Terres de l'Ebre. Moltes gràcies per les vostres paraules i molt honorat del fet que ho publiqueu i compartiu, junt aquest grup de persones, que mostren tan bons i interessants treballs de la nostra terra. Una vegada més, moltes gràcies i que tingueu molt d'èxit.
imatge de adescarrega

Molt agraït i content de contribuïr amb les meves fotos a difondre la màgia, llum i fantàstiques postals que tenim al Delta de l'Ebre. Em fa molta il·lusió i tot un honor aparèixer a l'article.

També et pot interessar