La Foradada - La Ràpita

Foto: 

La Ràpita Turisme
La Foradada

Els 10 racons més romàntics de les Terres de l’Ebre

No et quedis sense 'pla especial' aquest estiu!
Surtdecasa Ebre
,
13/07/2012
Entorn
Teniu ganes de viure moments romàntics aquest estiu? Volem contribuir a potenciar les vostres expectatives amb un llistat d’aquells indrets màgics de les Terres de l’Ebre on aturar el temps per uns instants al costat d’aquell/a que més us fa vibrar. Us proposem paratges vora el mar i també d’altres on poder tocar gairebé el cel. L’atmosfera i la seducció l’haureu de posar vosaltres. A gaudir dels sentits!

1. La platja de la Marquesa (Deltebre)
Sense dubte, aquesta platja situada vora la Punta del Fangar és un dels indrets més espectaculars de les Terres de l’Ebre, tant per la sensació de magestuositat del paisatge com per la bellesa de les dunes que culminen amb la màgica verticalitat del far. La platja té una extensió de gairebé 3 quilòmetres, per tant, és ideal per fer llargues passejades sense topar amb cap obstacle que et barri el pas. Un dels punts forts d’aquest indret és que tant al migdia com al capvespre sempre pots trobar tranquil·litat i intimitat.
> El pla especial: Aprofita per fer nudisme a la sorra i a l’aigua. Només has de treure’t la roba i sentir-te en total harmonia amb la naturalesa.

2. La Foradada (La Ràpita-Freginals-Alcanar)
Un dels millors miradors de la plana del Delta i sobretot de la Badia dels Alfacs. Pujar a la Foradada no es fa en cinc minuts, per tant, si voleu gaudir d’aquest paratge, més val que planegeu una excursió diürna com Déu mana. Ara bé, l’experiència nocturna no té desperdici. A l’estiu, algunes agrupacions excursionistes organitzen sortides nocturnes. Consulteu-ho perquè al costat de “muntanyistes de veritat” és la manera més segura de fer-ho. Tot i que el millor d’aquesta experiència és arribar dalt de tot, de camí et trobaràs moments màgics com reposar als peus d’una enorme alzina al costat de la Font del Burgar.
> El pla especial: Emporta't el teu llibre de poemes favorit i recita’ls en veu alta. Si t’agrada la música del nou grup de Josep Bordes, L’Etern Retorn, et recomanem que escoltis el tema Montsià, totalment adhient per a l’ocasió.

3. La Torreta (La Ràpita)
La Torreta és una turó de 105 metres que corona La Ràpita, tot just on comença la serra del Montsià. Cal no confondre-la amb la Torreta de Montsià, el cim més alt del massís. Aquesta opció és molt més assequible per aquelles persones que busquin un indret de més fácil accés amb unes vistes gairebé tan espectaculars com les que es veuen des de la Foradada. Des de la Torreta, a la nit es veu el mar en calma i totes les llums que il·luminen el port de La Ràpita. Això sí, moltes vegades, aquest indret és un lloc concorregut per colles de joves amb ganes de gresca o per parelletes adolescents en busca d’intimitat.
> El pla especial: Prepara un pícnic de menjar fred, unes espelmes i roba d’abric i gaudeix d’un sopar gratis amb vistes que valen millons.

4. Lo Passador (Deltebre-Sant Jaume d'Enveja)
Quants santjaumeros i caveros s’haguessin enamorat si aquest pont hagués existit sempre? No ho sabem! El que sí que podem dir és que aquest pont penjant inaugurat a finals del 2010, a part de tenir una estètica moderna, t’ofereix la sensació de sentir-te suspès al mig del riu Ebre. A una banda el Delta i, riu amunt, les immenses muntanyes dels Ports. Veure com flueix el riu sense parar entre arrossars, pot ser una experiència molt reconfortant al capvespre, just quan cau el sol. El pont té uns banquets de fusta on poder descansar i observar el paisatge tranquil·lament.
> El pla especial: Us recomanem que acompanyeu aquestes vistes amb un recorregut amb bicicleta pels passejos que voregen les dues ribes del riu.

5. Passeig marítim (Cases d'Alcanar)
La platja del Marjal, la més famosa de les Cases d’Alcanar, va nàixer al voltant de bassals plens de canyissars i és una de les platges de pedres més boniques de les Terres de l’Ebre. Caminis en la direcció que caminis, un passeig pel Marjal pot culminar amb un recorregut pel Passeig Marítim on gaudir d’unes vistes fantàstiques del centre del poble, format per les pintoresques casetes de pescadors. Et recomanem que acabis el passeig endinsant-te al port pesquer. Entre barques, amarres i olor a sal, podràs viure moments molt romàntics i fins i tot imaginar-te que estàs en alta mar.
> El pla especial: Un sopar de peix i marisc en un dels restaurants de la localitat.

 


6. La Caramella (Roquetes)
Un dels clàssics més allunyats de la civilització són aquestes basses d’aigua natural al peu del Massís dels Ports. S’accedeix a través d’un camí que s’agafa a la carretera que puja cap al Mont Caro. Després de fer un tram de camí de terra, que es troba en un estat bastant lamentable, arribareu a la Casa Carvallo, on es deixa el cotxe. Cal seguir el camí que creua el torrent i que us portarà a la part alta de les cascades, on podrem admirar la cascada de la Cua de Cavall just enfront de nosaltres. Aquest és un dels indrets d’una bellesa més sublim a les nostres Terres.
> El pla especial: Un bany sota la tènue llum de les estrelles. Si voleu que l’experiència sigui encara més estimulant, podeu portar sacs de dormir i algun coixí i passar allà la nit fent bivac.

7. Molí de la Vella (La Sénia)
Aquest indret de vegetació frondosa situat al costat del riu Sénia és un dels millors per perdre’s amb la persona que estimes. Podriem dir que és un paisatge més aviat bucòlic, arbres frondosos, riuet i pont de fusta penjant digne dels millors decorats de pel·lícula o dels millors poemes del segle XVI. Aquest entorn està situat al costat d’un edifici que antigament s'utilitzava com a molí fariner, després com a fàbrica de paper i, més tard, es va aprofitar com a fàbrica de gel, ja que disposava d'una extraordinària situació a la vora del riu Sénia.
> El pla especial: Una sessió de fotografíes romàntiques. De fet, alguns fotògrafs consideren que aquesta és una de les millors ubicacions per fer els clàssics àlbums de les parelles que es van a casar.

8. Les avançades de Sant Joan (Tortosa)
Aquest conjunt fortificat, conegut com les avançades de Sant Joan, està situat en un dels punts més alts de la ciutat de Tortosa, tocant al Parador. En ple Renaixement, va ser l’enginyer italià Luis de Gandolfo qui projectà les defenses avançades de St. Joan, una de les obres més destacades del pla de fortificació de Tortosa del segle XVII. Situades en un punt estratègic de la ciutat, avui en dia s’han convertit en un reducte de la història tortosina que pren vida d’una manera soprenent durant les festes del renaixement. A finals del mes de juliol, aquesta zona s’omple de gent amb ganes de festa, però sempre hi ha moments per trobar la intimitat de dos entre els fortins i el fossar.
> El pla especial: Beure un vinet renaixentista i fer un dansa d’època donarà peu a declaracions d’amor d’època entre muralles.

9. L'Ermita de Santa Bàrbara (Horta de Sant Joan)
Si et trobes per la Terra Alta, et recomanem que busquis una experiència d’altura i pugis a l’emita de Santa Bàrbara, un santuari que es troba en una muntanya piramidal que custodia la població d’Horta de Sant Joan. Diu la llegenda que la muntanya és la pedra tirada per un gegant i, per això, el convent se situa en aquell punt. Des d’allà també es poden contemplar les Roques d’en Benet, unes muntanyes de forma arrodonida que tenen una estètica que va fascinar el mateix Pablo Picasso durant la seua estada a Horta.
> El pla especial: Si tens una mica d’habilitat a l’hora de dibuixar, et recomanem que pintis sobre un paper el paisatge que s’observa des de l’ermita de Santa Bàrbara, i si el paisatge no t’entusiasma prou – fet bastant improbable-, pots dedicar-te a dibuixar les formes del teu 'partenaire'.

10. El Sagrat Cor (Rasquera)
Des de l’ermita de Sant Domingo i des del monument del Sagrat Cor, durant el dia es pot veure tota la Serra de Cardó i també el poble de Rasquera. Hem de dir que està bastant a prop del poble, així que en un quart d’hora s'hi pot arribar. Us recomanem que agafeu beguda i algun entrepà per poder instal·lar un petit pícnic quan arribeu a dalt. Les escultures dedicades al Sagrat Cor tradicionalment tenien la funció de protegir i salvaguardar el poble que tenien al seus peus, així que si feu un peregrinatge a aquesta ermita de Rasquera podeu aprofitar per demanar salut, diners, i com no, amor.
> El pla especial: Confidències amb la persona que t’agrada al costat de la divinitat. Les esglèsies sempre donen lloc a simbolismes màgics, siguis o no creient.

Més informació: 

A

També et pot interessar