Setembre, bon mes per fer snorkel a les Terres de l'Ebre

Plàncton Divulgació i Serveis Marins ofereix sortides guiades a la Costa de l'Ametlla de Mar
Surtdecasa Ebre
,
30/08/2013
Entorn
“És increïble veure la quantitat de vida que et trobes a 50 metres de la teva tovallola”, diu l'Aurora Requena que, juntament amb Elisabeth Bonfill, és una de les impulsores de Plàncton, Divulgació i Serveis Marins, l'empresa que aquest estiu ha triomfat oferint atractives excursions guiades d'snorkel des de la platja. Si durant aquest estiu més de 200 persones, la majoria turistes, s'han posat les ulleres per submergir-se a l'aigua i observar la diversitat del món marí, ara al setembre, és el torn de la gent d'aquí. “La temperatura de l'aigua encara serà bona ja que no li ha donat temps a refredar-se. A l'aigua li costa molt variar la seua temperatura, tant per a guanyar-la com per a perdre-la”, expliquen.
 
Les sortides solen ser a la platja de l'Estany Podrit, a la Roca de l'Illot, Bon Capó, Pixavaques, totes elles a L'Ametlla de Mar. Però, principalment, el destí elegit per posar el cap sota l'aigua és la Cala Vidre que reuneix moltes de les qualitats necessàries per a que l'experiència sigui del tot satisfactòria. “És una cala petita, amb poca gent i té uns fons molt rics”, expliquen. Sobretot, un dels valors afegits de fer snorkel en aquesta zona de les Terres de l'Ebre és que es pot veure una praderia de Posidonia oceànica molt ben conservada i rica en espècies. I això resulta ser una bona notícia ja que aquesta planta endèmica del Mediterrani té molta importància com a indicador de bona qualitat de l'aigua i allà s'hi amaguen un munt d'espècies buscant refugi. Per això, en aquesta zona hi ha moltes coves i forats que sempre criden l'atenció dels excursionistes marins.
 
Tot i això, passar de la terra al mar sempre aporta nous descobriments. “Les nostres sortides sempre són una mica una sorpresa”, diu l'Aurora. "Sabem que ens trobarem algues, esponges taronges i marrons, mol·luscs com les nacres i, fins i tot, alguns peixos dels que s'amaguen que tenen sempre una cova preferida. Durant l'estiu, van canviant les poblacions de peixos alevins i van apareixent els seitons, els espets petits, les sípies...”, explica. “Aquest estiu, per exemple, veiem a diari un banc gros de seitons que van fent una mena de carretera de peixos petits... com a les pel·lícules!”, diu emocionada. “Com a cosa curiosa, aquesta setmana vam veure una escurçana violàcia (un tipus de rajada) en un metre d'aigua de fondària, i també hem vist estrelles de mar de 7 braços, escòrpores, ofiures o morenes”.
 
Si ja t'està començant a picar el cuquet, et donarem una mica més d'informació. La sortida al mar té una duració de dos hores i, tant l'Aurora com l'Eli, expliquen sobre el terreny tant la biologia com el comportament de la fauna i flora, així com altres curiositats. A més, no cal que et preocupis per porta l'equip d'snorkel, ja que allà mateix et proporcionaran tot l’equip necessari per fer-ho. Et donaran un neoprè de la teva talla, així com unes ulleres i un tub.
 
Principalment, els grups són families o grups d'amics entre 4 i 8 persones. I això sí, cal reservar amb dos dies d'antelació per poder organitzar els grups!
 
--
Més informació: 
 
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar