Lo Tat

Foto: 

Surtdecasa
Companyia Tortosa Arts Teatrals (Lo Tat)

Tres obres de teatre de proximitat a Tortosa

Les obres es representaran durant el mes d'abril a la Sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell
Surtdecasa Ebre
,
25/03/2016
Espectacles
La programació cultural de la propera primavera a Tortosa incorpora tres nous espectacles de Tortosa Arts Teatrals (Lo Tat), que s'emmarquen en un nou cicle de teatre de proximitat que els actors i actrius d'aquesta jove companyia han creat amb l'objectiu d'acostar les arts escèniques al gran públic. 'L'òpera dels tres rals', un text de Bertolt Brecht, adaptat i dirigit per Marga Julià; 'Vianda d'emocions' de Valer Gisbert; i 'Happy Love o Love Story' de Toni Sans i Rubèn Montañá, són les tres obres que es representaran a la sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell a partir de l'1 d'abril. La directora de Lo Tat, Marga Julià, ha explicat que la companyia segueix en la línia d'experimentar diferents formes de teatre, i ara aposten per un cicle de petit format, buscant "una major proximitat amb el públic". Valer Gisbert, un dels membres de la companyia i autor i director de l'obra "Vianda d'emocions" afegeix que en aquest text s'aprecia d'una manera molt clara aquesta proximitat, jugant amb el públic com si fos una part de l'escenari on es desenvolupa l'obra. 

1. 'L'òpera dels tres rals'
'L'òpera dels tres rals' es va estrenar el 1928 a Berlín, sobre un text de Bertolt Brecht i música de Kurt Well. És un clàssic del teatre contemporani, que s'ha traduït i adaptat en teatres de tot el món. L'obra se situa cinc anys abans de l’arribada al poder dels nacionals socialistes, fet que provocà el seu exili. El seu tema principal, 'Mack the Knife', s’ha convertit en un clàssic en el món dels standards de jazz. Però, per què el gran èxit d’aquesta obra? Ens trobem davant de la conjugació d’una sèrie d’elements que fan que sigui la sàtira més violenta de la societat capitalista que s’ha fet fins ara. L’enginy de traslladar els vicis de la societat burgesa personificats en la gent dels baixos fons. En aquesta adaptació per Lo TAT, ens quedem amb l’ànima de l’obra, reduint els personatges, només els més significatius, i quedant-nos solament amb el tema musical que ho lliga tot. Una proposta que apropem al públic perquè li quedi clar el que Brecht vol dir. La crítica social que Brecht situa al Londres victorià, és traslladada al barri xino de la Barcelona dels anys 60, en un moment en què s’espera la visita del Caudillo per celebrar el “desfile de la Victoria”. Dins d’aquella Espanya que ens sembla tan llunyana.
>Dies 1, 2 9 i 10 d'abril 
Més informació

2. 'Vianda d'emocions'
La següent a pujar a l'escenari serà 'Vianda d'emocions', un text de Valer Gisbert que estrena amb motiu d'aquest cicle de teatre de proximitat. Aquí, el públic reconeixerà fàcilment l'escenografia, que se situa en un banc del parc municipal de Tortosa. La pluja que cau pel massís dels Ports aviat caurà a Tortosa. I és aquí, enmig de la ciutat, on les muses Cal·líope i Nàiade esperen al mestre de l’aigua, aquell mag ancestral que és capaç de fer dansar les gotes de pluja mitjançant la seva música. Però abans ell no baixa, les muses l’esperen en un banc del parc, i juguen a observar la vida d’unes persones anònimes que allí fan cap... elles mostraran les seves pors, els seus records i les seves decisions i us ho serviran en una safata carregada de la millor vianda del món: la dels humans i les seves emocions.
>Dies 15, 16, 23 i 24 d'abril. 
Més informació

3.'Happy Love o Love Story'
Finalment, a 'Happy Love o Love Story', la Pilar ens convida a passar una nit a la seva casa per fer una sessió de diapositives. Ens rep asseguda en el seu sofà, amb sabatilles de pa sucat amb oli i un cadàver enmig del menjador. Aviat ens revelarà la mecànica del Happy love, un innocent joc d’adolescència per trobar l’amor de la teva vida que l’ha portat a la situació en la qual es troba.
>Dies 29 i 30 d'abril
Més informació

  

Més informació: 

Cicle de teatre de proximiTAT
De l'1 al 30 d'abril - Tortosa 
Fitxa d'agenda Surtdecasa

A

També et pot interessar