Thick Skin

Foto: 

Alfonso Vidal
Helena Olmedo presentarà 'Thick-Skin' a la jornada 'Deltebre, atracció natural'

Les 5 meravelles del Deltebre Dansa 2022

La dissetena edició del certamen se celebrarà del 4 al 17 de juliol a Deltebre
Surtdecasa
,
23/06/2022
Espectacles

L'equip del festival Deltebre Dansa -encapçalat pel ballarí i coreògraf Roberto Olivan- ja ho té tot a punt per a la celebració de la dissetena edició del certamen, que enguany se celebrarà del 4 al 17 de juliol. Després de dos anys condicionats per l'evolució de la pandèmia, el festival recupera el seu format habitual. El programa inclou tres itineraris de formació professional, diversos tallers d'iniciació (de dansa contemporània, danses urbanes i Bollywood), conferències; i més de vint espectacles de dansa, circ i altres disciplines, sigui d'artistes nacionals o internacionals; i de companyies consolidades o emergents. La major part dels espectacles es podran veure a partir de les 22 hores a la gran carpa del Parc del Riu de Jesús i Maria, amb un aforament de 900 persones. Així i tot, també s’han previst actuacions a Riumar i en algunes places de Deltebre. El lema del Deltebre Dansa d'enguany és 'Move, human!' i vol representar com a través de l'art, la cultura i la dansa, es pot tornar a moure la humanitat. Us hem destacat allò que no us podeu perdre!

 

  • imatge de control 1per1

'Exèrcit de la Llum' de Brodas Bros inaugurarà el festival | Foto: Cedida
1. Inauguració amb espectacle impressionant de llums
El 4 de juliol, la companyia Brodas Bros donarà el tret de sortida a la programació d'espectacles amb una proposta de dansa urbana i tecnologia anomenada 'Exèrcit de la Llum'. Sempre podem trobar una mica de llum a la foscor. Amb aquest lema, la companyia Brodas Bros cerca il·lusionar i emocionar totes les persones que es trobin amb el seu exèrcit. Compta amb un vestuari dissenyat i programat al ritme de la música i sincronitzat a la perfecció amb els moviments i les coreografies que tant caracteritzen a la companyia Brodas Bros. Hem de dir que es tracta una companyia internacional de hip hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona el 2006. Dues germanes i dos germans pioners en portar els seus espectacles urbans a grans teatres nacionals. Espectacles com Brodas Bros, Concert concepte, 4hermanos, Br2 o Vibra que ja han vist més de 200.000 espectadors.

2. Torna la nit solidària
Dijous 7 de juliol tornarà un dels clàssics del festival, la Nit Solidària i del Circ. Una vetllada en la qual es farà la recollida d’aliments per repartir entre les persones més necessitades a través d’organitzacions sense ànim de lucre del municipi. Les trasformistes de DH Company seran les mestres de cerimònies d’aquesta nit i introduiran espectacles de cabaret, circ i dansa acrobàtica.

 

La companyia CIE.LPM | Foto: Ale Villa
3. Deltebre, atracció natural
El dissabte 9 de juliol, la vetllada començarà a la tarda, i hi haurà espectacles i música fins ben entrada la mitja nit. En total, sis espectacles que culminaran a les 22:30 hores amb la companyia CIE.LPM presentant 'Piti Peta Hofen Show'. Es tracta d'una fusió de coneixements sobre superherois per a artistes que són, entre altres coses, malabaristes i manipuladors d'objectes. La tècnica de cadascú està marcada amb una signatura personal i s'acostuma a alliberar un humor corrosiu. La riquesa del treball dels LPM es deu en part a l'origen únic de cadascun, tots provinents de diferents països, Brasil, Espanya, Alemanya i Uruguai, que els permet unir-se en un llenguatge universal. Tres països, tres malabaristes, tres objectes. 45 minuts plens d'humor, bogeria i tècniques secretes mai vistes. Els Barna Boys clouran la nit amb musiqueta. Fabio i Francesco fa més d'una dècada que toquen entre clubs i festivals, navegant per l'escena club house respectivament a Barcelona i Londres. Ara ho faran al Delta!

 

Haa Collective tancarà el festival amb 'Picaderø' | Foto: Betty Cau
4. Tancament amb la companyia Haa Collective i el seu 'Picaderø'
El dia 16 de juliol, hi haurà un tancament molt especial a càrrec del grup Haa Collective. Una experiència transdisciplinària: instal·lacions sonores interactives, arts visuals interactius, circ i dansa contemporanis es fusionen en un viatge espiritual i ritual. 'Picaderø' és una trobada amb l’origen, una fusió de llengües tradicionals i contemporànies així com un diari reflexiu de la seva constant adaptació i desenvolupament al llarg del temps. Representa la lluita constant entre l’essència salvatge i l’animal domesticat, la recerca de l’equilibri en la inestabilitat. És l’acceptació de límits per trobar la llibertat.

5. Tallers per a la ciutadania
Paral·lelament, el festival manté l’aposta per fer arribar la dansa a tota la ciutadania i per això oferirà tallers d’iniciació especialitzats oberts als aficionats. De fet, la interacció amb la comunitat local ha estat una de les característiques que han fet especial el Deltebre Dansa. Aquest contacte entre aficionats i professionals es mantindrà amb el projecte de Creació Deltebre Dansa. Es tracta d’una creació oberta al públic en general, que dirigiran els ballarins Erick Jiménez i Thomas Guiraud, i que enguany estarà inspirada en el filòsof George Gurdjieff i en la creació contemporània com a eina de cohesió social. Podeu inscriure-us als tallers a través del següent enllaç.

Més informació: 

A

També et pot interessar