Deltebre Dansa 2016

Foto: 

Cedida
Espectacle 'Europium' de RootlessRoot

Els 6 imperdibles del Deltebre Dansa!

El festival tindrà lloc de l'11 al 24 de juliol a Deltebre
Anna Zaera
,
06/07/2016
Espectacles
Arriba el Deltebre Dansa un any més, augmentant els espectacles i afegint espais de formació i conferències per enriquir aquest engranatge que ja ha superat la dècada d'història i que viu un dels seus moments més dolços. Marcats per l’èxit de l’onzena edició, amb un total de 12.000 visitants, es prepara una edició que compta amb la participació d’estudiants de 55 nacionalitats diferents, d’un total de 17 professors de primera línia per als tallers professionals, 6 cursos d’iniciació i 43 espectacles d’entrada gratuïta. A més de la presència del reconegut coreògraf i cineasta belga Wim Vandekeybus, qui oferirà en exclusiva un taller monogràfic per a un grup reduït de participants professionals. Després d’11 anys aixecant la Ciutat Efímera, es deixa enrere aquest concepte per donar pas a dos nous espais: els de formació i els d’espectacles i oci. Deltebre Dansa és un lloc de treball i un lloc de vida. Hem seleccionat els sis espectacles que segons els experts en dansa no ens podem perdre!

1. 'Europium', una reflexió sobre la cultura occidental
La companyia RootlessRoot presenta un dels espectacles que més recomanats d'aquesta edició del Deltebre Dansa. Es tracta d'una recerca constant, a través de la dansa, en el buit. Res és segur. Ni els valors que hem creat ni la cultura. Aquest projecte és part de les seves reflexions al voltant del que denominen “cultura occidental” i “món occidental”. Malgrat procedir de diferents països, Grècia i Eslovàquia, els seus orígens europeus, amb els seus contrastos, es mantenen en comú.
Quan? Dimecres 13 de juliol a les 22h.
On? Carpa Deltebre Dansa.


 

2. 'Wunschkonzert', concert a demanda
La ballarina i coreògrafa arrelada a Alemanya Maura Morales presenta 'Wunschkonzert', que remet al nom d'una pel·lícula alemanya dels anys 40, un espectacle sobre la necessitat d'acceptar qui som. “Tots trobem veritats contra nosaltres mateixos. Però seguim les nostres vides, perquè simplement acceptem i rebutgem la informació que necessitem per arribar a la conclusió”, diu el filòsof romanès Emil Cioran. La doctrina de la descomposició. Una dona real, neuròtica, obsessiva i solitària, amb una vida sense esperança, que carrega amb el pes de la rutina, l’aire dens del seu passat, però que somia i dibuixa la seva vida com li agradaria que fos.
Quan? Dimarts 19 de juliol a les 22h 
On? Carpa Deltebre Dansa.


 

3. 'Of ivory and flesh', les estatues també pateixen
Marlene Monteiro Freitas va néixer a Cap Verd. Va estudiar a Brussel·les i Portugal. Les seves obres tenen com a punt en comú l’obertura, la impuresa i la intensitat. Al Deltebre Dansa mostra com la pedra, cera, fusta, metall, ivori i altres materials han servit a les persones per crear figures o titelles. Artesania emocional i física, formes del món virtual, deïficades o fantasiades, que se les arreglen per simular la vida i la mort. Les estàtues són una possible metàfora de la immobilitat; els balls, una del moviment; la petrificació, una que pot referir-se a la transformació dels humans en estàtues, corresponent a un arrelament en el lloc on succeeix. 
Quan? Divendres 22 de juliol a les 22:30h.
On? Carpa Deltebre Dansa.


 

4. 'En peu', l'espectacle del festival
Roberto Mauro és un artista de circ, director, professor i dramaturg. Ha estat el director artístic de FLIC Scuola de Circ de Torí i de La Central del Circ de Barcelona. En aquest cas, serà l'encarregat de dirgir l'espectacle 'En pie' que realitzaran tots els ballarins seleccionats en l'edició d'enguany. “Segueixo en peu per mandra als adéus. Tancament i demolició de la memòria”, pinta amb paraules, així, el poeta Mario Benedetti aquesta condició d’estar dempeus per no voler cancel·lar tot el que ha viscut, per no caure en el buit. Cal estar dempeus, per lluitar i per viure el present. Amb la memòria del passat, cal estar 'En pie' per veure millor el món que hi ha, per lluitar contra el vent i per abraçar els altres. Cal estar en peus per ajudar als que cauen. Cal estar en peus per sentir-se fràgil i lliure…
Quan? Diumenge 17 de juliol a les 22h 
On? Carpa Deltebre Dansa.


 

5. 'Kokoro', sobre l'amor i l'angoixa
Lali Ayguade Company va néixer el 2012 amb una peça anomenada 'Little Me', coproduïda per Akram Khan Company. Després, va fer dues peces de petit format, 'Incognito' i 'Saba', per arribar a fer 'Kokoro', l’última i més gran producció de la companyia coproduïda amb el Mercat de les Flors i Temporada Alta. La cerca de l’amor, la seva coherència, la seva absència… La capacitat o incapacitat d’estimar. Què passa quan et trobes en un estat de desorientació i incomprensió d’una realitat que no saps explicar-te? L’ansietat, aquesta mala companya que confon la teva raó. On està la perfecció? És el punt on dos oposats es troben? Un punt d’equilibri i fragilitat alhora? El camí cap a la bellesa pura? L’objectiu de tot ésser humà? Per què no ens podem morir sense ser importants? És imprescindible trobar-li un significat a la vida? Creiem en àngels, déus i el paradís per tenir esperança?
Quan? Dijous 14 de juliol a les 22h
On? Carpa Deltebre Dansa.


 

6. 'Intarsi', el viatge i la soledat
La companyia Eia ha demostrat ser una de les més transgressores del panorama artítisc català. En una època on ser diferent representa moltes vegades un problema, aposten perquè les seves particularitats floreixin en els seus espectacles i enriqueixin així el treball col·lectiu. El 2011, reben el Premi Ciutat de Barcelona en la Categoria Circ “pel risc assumit en la recerca i innovació circense”. Al Deltebre Dansa presenten l'espectacle 'Intarsi' on quatre acròbates, entre proesa i bogeria, ens porten a un univers habitat per fragments de vida. La soledat, compartir, conviure, són part del viatge evocat a través de la dansa, el teatre físic i, sobretot, les arts del circ (portes acrobàtics, banquina, minitrampolí i bàscula).
Quan? Dijous 21 de juliol a les 22h
On? Carpa Deltebre Dansa.

 

Més informació: 

Festival Deltebre Dansa 
De l'11 al 24 de juliol - Deltebre
Fitxa d'agenda Surtdecasa

 

A

També et pot interessar