Ullals de Baltasar

Foto: 

Turisme Amposta
Els Ullals de Baltasar

9 propostes per fer amb xiquets a les Terres de l’Ebre

Natura, oci, esport i cultura a l’abast de tota la família
Surtdecasa Ebre
,
14/11/2018
Família
Hem preparat un recull de les millors activitats per fer amb els més menuts. Activitats, totes elles, que impliquen tant contacte amb la natura com exercici físic, passant per certes píndoles de cultura i tradicions. Poseu-vos còmodes, agafeu aigua i càmera de fer fotos, i a l’aventura!

1. Navega enmig del Delta a MónNatura
No cal anar a Tailàndia o a Venècia per navegar pels canals entre frondoses vegetacions. A MónNatura Delta, els més petits poden embarcar-se en les anomenades barques de perxar, a més de descobrir la gran riquesa en fauna i flora del Delta de l'Ebre, amb les divertides activitats que s'hi organitzen. 

2. Ruta en bici entre Tortosa i Alcanyís
Anar en bicicleta és una activitat gairebé per a totes les edats, tranquil·la i estimulant. Et proposem que recorris en família el que abans era la línia de tren que unia diferents poblacions de les Terres de l’Ebre. Durant el camí en bicicleta, que és sempre en suau baixada, veureu pobles encantadors, el riu Canaletes, vi i gastronomia i, sobretot, els llargs i foscos túnels que caracteritzen aquesta Via Verda. És un camí fàcil i còmode de fer per a nens de totes les edats. Atureu-vos a l’antiga estació de ferrocarril de Benifallet, un espai idoni per a que els xiquets juguin sense necessitat de patir pel trànsit de vehicles.

  • imatge de control 1per1

3. La ruta de les Festes Majors
Amb motiu de les festes majors, que tenen lloc durant tot l'any, els municipis recullen en els seus programes de festes activitats per fer amb menuts, fins i tot molts dediquen una jornada de festes als xiquets, amb inflables, festes de l’escuma, xocolatades i més activitats infantils. Consulta els programes de festes i assabenta't de les activitats més espectaculars i marxoses. 

4. L’Ecomuseu, el Delta en miniatura i el museu ornitològic
Si voleu que els vostres fills coneguin l’evolució del Delta i també les espècies d’ocells més habituals que hi viuen, us recomanem una visita a l’Ecomuseu de Deltebre. L'itinerari permet conèixer els ambients naturals típics de la zona, com ara el riu, les llacunes, els arrossars o el bosc de ribera. Alhora es mostren les activitats humanes que s'hi han desenvolupat al llarg del temps. A més, s'hi poden contemplar tres barraques típiques, un llaüt autèntic i el visitant pot gaudir de l'observació en viu de les principals espècies de peixos i amfibis de la zona en l'aquari del centre.

5. Centre d’interpretació de les barraques
En aquest espai es troba una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta. Les barraques són construccions típiques fetes amb els elements que la natura els oferia, canyes, fang i borró. Hi podreu veure maquetes d’antigues barraques, fotografies, saber com es feien i quina mena d’usos tenien i apropar-vos a un sistema de vida totalment adaptat a l’entorn. I si voleu saber com es vivia a les velles barraques, conèixer els antics estris del camp i els domèstics, no us perdeu lrecreació d’una d’aquestes construccions, totalment equipada com abans. Més informació al web del Centre d'Interpretació de les barraques.

6. Els ullals de Baltasar
Aquestes surgències d’aigua procedent del Montsià i dels Ports acullen una rica flora d’aigua dolça i són l’espai més màgic i enigmàtic del Delta de l’Ebre. Ocupen més de 25 hectàrees i està envoltat per horta i arrossars. Els trobareu a la bonica carretera antiga que uneix Amposta i La Ràpita. Si us atureu en aquesta zona, esteu atents al terra perquè hi ha zones on s'enfonsa degut a l'aigua subterrània.

7. Basses naturals
Tot i que els més petits no puguin gaudir del plaer d'un bon vi, la Terra Alta ofereix moltes atraccions per a que els més petits puguin gaudir d'una jornada especial. Si sou aventurers, us recomanem que us banyeu en alguna de les basses naturals que forma el riu Canaletes al seu pas per la geografia de la comarca. Algunes zones tenen el bany restringit com, per exemple, La Fontcalda, però podeu trobar altres opcions. Busque-les! No us podem donar més pistes.

8. Espais de Guerra
Moltes vegades els més petits senten por i fascinació a parts iguals per les batalles i els conflictes bèl·lics. Aprofiteu aquest recurs per donar-los a conèixer la nostra història més recent i per recuperar-los la memòria històrica. La Batalla de l’Ebre va representar un dels episodis més importants de la Guerra Civil espanyola i 115 dies van ser els que va durar la batalla. Aquest és el nom del Centre d’Interpretació que mostra el desenvolupament de la Batalla de l’Ebre a Corbera d'Ebre. Si volteu per la zona també podeu visitar les trinxeres de la Pobla de Massaluca, el refugi de Flix, el Castell de Móra.

9. El Museu de les abelles
Posar-se el vestit d'apicultor per poder visitar un arnar en plena natura i observar com s'utilitzen les eines i com viuen les abelles és una experiència que segur que deixa petjada. Al Centre d'Interpretació de la mel del Perelló podreu gaudir d'una sèrie d'activitats relacionades amb el món de l'apicultura, des de conèixer els productes dels ruscos i les seues propietats, el sistema d'envasat o eixams naturals amb més de 30.000 abelles.

A

També et pot interessar