Anna Zaera
,
18/08/2014
Família

Sis sortides per fer amb xiquets

Us proposem excursions aptes per a menors a les Terres de l'Ebre
La Bassa de les Olles

Foto: 

Josep Rodrigo
La Bassa de les Olles en família
Barbara Vastenavond (Dendermonde, Bèlgica, 1977) i Rafael Servent Arracó (Barcelona, 1976) són pares d’en Rafel (nascut l’any 2004) i la Queralt (2006). Historiadora de l’Art i gestora de plataformes culturals ella, periodista i historiador ell, editen el llibre 'Excursions amb nens per les Terres de l’Ebre' (Cossetània, 2014), una guia que recull 12 itineraris per fer a peu i en BTT, assequibles per a totes les condicions físiques i edats, especialment indicada per fer en família.

Amb aquest llibre podreu posar-vos en la pell d’un brigadista internacional en una trinxera de la Batalla de l’Ebre, resseguir les passes dels antics sirgadors que estiraven dels llaguts carregats de mercaderies Ebre amunt, endinsar-vos en bicicleta, llanterna en mà, en túnels excavats enmig de la muntanya o descobrir pintades fetes fa desenes de milers d’anys pels caçadors del Paleolític.Totes les rutes proposades tenen com a nexe una àrea de pícnic, origen i destí des d’on emprendre l’aventura o refer forces després d’una jornada d’acció, amb una acurada descripció dels seus equipaments i serveis, la manera d’accedir-hi o els telèfons de contacte. Us presentem un tastet de les seves recomanacions!

- Àrea Recreativa de la Fontcalda (Gandesa): Entre la serra de Pàndols i el massís dels Ports, a tocar del riu Canaletes, torbareu el santuari de la Fontcalda, antic lloc d'estada de frares trinitaris durant el segle XIV, que rep el nom de la font d'aigua calenta d'on brolla aigua mineromedicinal a 28º C durant tot l'any. L'àrea disposa de taules, barbacoes i font. A l'estiu disposa de servei de restauració i allotjament.

- Àrea Recreativa de l'Ermita de Sant Roc (Paüls): Enmig d'un alzinar fresc i frondós, amb petits salts d'aigua que ragen d'un seguit de brolladors que surten de la roca, l'àrea recreativa de l'ermita de Sant Roc és un paratge de gran bellesa que convida a la calma i a deixar passar el temps sense pressa. L'àrea disposa de taules de pedra amb bancs, barbacoes, una font d'aigua no tractada i un petit parc infantil ubicat darrere de l'ermita.

- Àrea Recreativa del Mas de la Cuixota (Amposta): Punt estratègic des d'on es pot visitar el Delta de l'Ebre, l'àrea recreativa del Mas de la Cuixota ofereix un gran espai de lleure amb zona de jocs, taules, un petit bar i serveis. Aquí podreu llogar bicicletes, bici-cars i barques de perxar, per bellugar-vos per llacunes i encanyissades de la manera més tradicional...i divertida!

- Àrea Recreativa de l'Ermita de Sant Domingo (Rasquera): L'àrea de lleure de l'ermita de Sant Domingo, a Rasquera, satisfarà les demandes dels més exigents. Punt de partida del camí que mena cap a l'antic observatori de Líster, des d'on es poden obtenir unes vistes impressionants de les serres de Pàndols i de Cavalls, aquesta àrea disposa de taules de pedra amb bancs, barbacoes (prèvia consulta a l'ajuntament), parc infantil i serveis.

- Àrea recreativa de la Font Nova (Alfara de Carles): No us esvereu si sentiu fressa d'esquelles. El més probable és que sigui el Roque, un dels darrers pastors dels Ports, que baixa amb les seves cabres a refrescar-se a la font. Prepareu-vos, que arriben convidats sorollosos a taula! L'àrea de lleure de la Font Nova disposa d'una font amb aigua fresca i taules de pedra i fusta per fer un pícnic.

- Àrea recreativa de la Bassa de les Olles (L'Ampolla): L'àrea de pícnic de la Bassa de les Olles és punt de partida i destí obligat si voleu fer un tomb en bicicleta per la llacuna que li dóna nom. Ben assortida d'equipaments, disposa d'una zona de pícnic amb taules, bancs, fonts, un parc infantil i un bar (obert de juny a setembre). A més a més, podreu llogar bicicletes d'adults (amb o sense cadireta) i un tàndem al punt d'informació del bar.

--
Més informació sobre el llibre ' 'Excursions amb nens per les Terres de l’Ebre' (Cossetània, 2014): 
www.cossetania.com/excursions-amb-nens-per-les-terres-de-ebre-1385

     

També et pot interessar