Surtdecasa Ebre
,
13/12/2018
Fires i festes

Les 6 activitats més interessants que pots fer a Nadal a les Terres de l'Ebre

Una selecció de plans especials per fer aquestes festes nadalenques
Pintura

Foto: 

Cedida
Tallers artístics
Hem seleccionat aquelles activitats més originals que pots fer a les Terres de l'Ebre durant les festes de Nadal. Aptes per totes les sensibilitats, enguany fem una proposta de caire més aviat artístic, ja que us proposem descobrir de primera mà alguns dels espais on treballen els artistes i també llocs on hi ha obra exposada. Tot això juntament amb algunes de les tradicions més populars i algunes propostes que ens arriben globalitzades com és el cas de les pistes de gel.

1. Més de 50 artistes exposant en un sol espai
Per què no regalar una peça d’art per Nadal? Aquesta és la idea amb què neix el primer Mercat Solidari d’Art de Tortosa, organitzat pel col·lectiu 'Lo Taller', format per sis artistes de la ciutat. Més de 50 artistes, tant emergents com d’una marcada i llarga trajectòria, participaran en la iniciativa posant a la venda fins a 500 obres. El mercat també inclourà una exposició amb peces a un preu que marcarà cada artista. Hi participaran artistes com Leonardo Escoda, Manel Margalef, Assumpta Arasa, Jaume Rocamora, Antònia Ripollès, Òscar Lanau o Adolf Comes. Les obres estaran exposades del 14 de desembre al 4 de gener.
> Més informació. 
 

2. Una mica d'art polític
L'exposició 'Dame pank y dime tonto' a l'Escola d'Art de Tortosa és la primera mostra antològica al voltant de la trajectòria del realitzador audiovisual Kikol Grau (Barcelona, 1971). Comprèn des dels seus inicis a TV Clot i BTV, a la meitat de la dècada dels noranta, fins a les seves produccions més recents, i constitueix una certa radiografia de la història política, televisiva i musical de l’Estat espanyol, amb un èmfasi específic en el context de Barcelona entre els anys vuitanta i el present.
> Més informació. 
 

3. Musical Reprise
Pel que fa a l'aspecte musical, durant aquestes festes podrem veure el musical 'Reprise', un espectacle que recull algunes de les millors cançons de la història dels musicals, teatralitzades i coreografiades a càrrec del Cor la Binota. Serà els dies 29 i 30 de desembre a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
> Més informació. 

Pista de gel
 

4. Pista de gel de les Terres de l'Ebre
Cinquena edició de la Pista de Gel de Tortosa, amb 300 m2 per patinar i passar-ho d'allò més bé. Una opció apta tant pels més petits com els adults que vulguin provar-ho. No fa falta viure en un país nòrdic per gaudir de les pistes de gel que s'instal·len en els llocs més cèntrics de la ciutat. Enguany també hi haurà una pista de gel a la Sénia.
> Més informació. 
 

5. Pessebres vivents
Els pessebres vivents de Jesús i Tivissa són representacions de teatre popular nadalenc que combinen diverses escenes bíbliques entorn del naixement de Jesús, juntament amb la representació de fragments dialogats. A Jesús, les escenes bíbliques es desenvolupen en moviment i parlades i són obres adaptades que corresponen a capítols dels evangelis recollits al Nou Testament, relacionats amb el naixement de Jesús. A Tivissa, les escenes dialogades corresponen a fragments de l’obra dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres i es combinen amb quadres fixos i coreografies. Tots els personatges que intervenen són representats per veïns i veïnes que de manera voluntària participen del pessebre com expliquen els atropòlegs del Ipcite.
> Més informació.
 

 

6. El Raval de l'Art
Exposició-venda de Nadal 'El Raval de l'Art', amb peces úniques, escultures i obres de ceràmica de gran qualitat artística. La Teresa-Marta Batalla i el Rainer Schumacher fa 13 anys que s’han establert a les Terres de l’Ebre. Buscaven una finca gran en algun lloc de Catalunya on poder tenir la casa i el taller i, finalment, es van decidir per les Terres de l'Ebre. Un bon moment per descobrir com treballes dos artistes en plena natura, i amb un jardí on hi ha les escultures obra del seu marit, el Rainer.
> Més informació. 

També et pot interessar