Jump to navigation
1. Ivan Massagué, el pregoner 2016A partir de les 19:30h, el divendres 28 d'octubre a la Sala de Ball Societat Unió Gandesana, el pregoner d'enguany, el conegut actor Ivan Massagué, donarà el tret de sortida a la 29a edició de la Festa i també serà l'encarregat del lliurament de premis del Concurs de vins amb DO 'Terra Alta' 2016.
2. Mostra de vins amb DO Terra AltaCom dèiem, enguany és l'any de la Terra Alta i, per això, la Mostra de vins és un dels principals atractius de la Festa del Vi. Els expositors ofereixen degustacions i venda directa de vins amb DO Terra Alta, fet que representa una ocasió immillorable per degustar els vins excel·lents que s’estan elaborant en aquesta comarca. Podreu visitar els estands d'un total de 27 cellers, al llarg de tot el cap de setmana!
3. La nit més màgica de la Festa del ViSense dubte, aquesta nit del divendres - enguany cau el 28 d'octubre - és la més glamurosa de la Festa del Vi. És la Nit de les Garnatxes Blanques. Un ambient immillorable amb lllums de colors que es projecten en el sostre del celler modernista de Gandesa projectat per l'arquitecte César Martinell és l'espai on transcorre aquesta vetllada dedicada a la varietat de raïm més emblemàtica de la Terra Alta - ja que la zona compta amb gairebé 1400 hectàrees de vinya i representa un 33% de la producció mundial -. Qui tingui entrada - hem de dir que s'esgoten molt ràpidament - podrà degustar fins a 40 vins diferents elaborats majoritàriament amb aquesta varietat. Tots aquests vins estaran maridats amb unes tapes selectes i especialment escollides per l’ocasió.
4. Prova “les punxades”Anar a fer la “punxada” és una activitat típica de la Terra Alta que normalment es fa en acabar de treballar. Una “punxada” seria un sinònim de tapa o pinxo de mitja tarda, tot fent petar la xerrada. Tot el cap de setmana d’11 a 14h i de 17 a 21h, a la carpa de vins podràs tastar aquestes petites racions acompanyades d'una copa de bon vi. Les punxades estaran elaborades amb productes típics de la Terra Alta!
5. Dinar de clotxa, un clàssic de pagèsProva la gastronomia més autèntica i arrelada a la DO Terra Alta! La Clotxa és una preparació a base de tomàquets i alls escalivats, arengada a la brasa i oli d’oliva verge extra, que farceix la meitat d’un pa de pagès. Els pagesos de la Terra Alta són experts en la preparació de la clotxa. D’entre els seus secrets en destaquen tres: realitzar la cocció amb brases procedents de sarments de vinya, amanir-la amb oli verge extra de la Terra Alta, i acompanyar-lo amb un vi blanc Terra Alta o Terra Alta Garnatxa blanca.
6. Exposició 'Arte y vino'L'antic palauet restaurat de Ca la Vila Vella serà l'espai on es mostrarà l'exposició 'Arte y vino' que s'inaugurarà dissabte 29 d’octubre a les 11:30h i que es podrà veure durant tot el cap de setmana.
ACTIVITATS ENOTURÍSTIQUES AL VOLTANT DE LA FESTA
1. Celler BernavíDissabte 29 i diumenge 30 d’octubreJornada de portes obertes al celler on es podrà veure els vins en plena fermentació i tast dels vins del celler.Horari: de 19 a 13:30h i de 16 a 19hPreu: 5€+info: www.bernavi.com
2. Celler Cooperatiu GandesaDissabte 29, diumenge 30 i dilluns 31.Visita guiada al celler modernista. Una visita que et transportarà a l’època del modernisme de principis de segle XX. Al finalitzar la visita hi haurà tast de vins.Horaris: 10 | 12 i 16hPreu: 6€+info: www.facebook.com/gandesa.cellercooperatiu.3
3. Celler Sant Josep WinesDissabte 29 i diumenge 30.Tast vertical Llàgrimes de tardor del celler Sant Josep VinsData i horari: dissabte a les 19h (Llàgrimes de tardor negre criança) | diumenge a les 11:30h (Llàgrimes de tardor blanc Garnatxa Blanca)Preu: 15€+info: blogsantjosepwines.com
4. ViorigenViOrigen ofereix tots els dies de la Festa del Vi el servei de visites i tastos a diferents cellers de la DO Terra Alta, organització d’activitats a mida i el “Tast a cegues de varietats autòctones” que oferirà el dia 29 d’octubre a les 17:30h al Casal de Joventut de Gandesa i que consistirà en un tast i descripció tècnica de les varietats Garnatxa Blanca, Garnatxa Negra, Carinyena i Morenillo.+info: www.viorigen.com