Oli d'oliva i llesca de pa

Foto: 

Cedida
Llesca de pa amb oli d'oliva

7 raons per no perdre't l'Àgora de l'Oli

Els dies 20, 21 i 22 de febrer, l'EMD de Jesús acollirà una macro mostra d'olis ebrencs
Anna Zaera
,
16/02/2015
Menjar i beure
Hi ha festivals de música, festivals de cinema i, també, festivals d'oli. En aquesta ocasió, us volem presentar una macro mostra d'aquest producte gastronòmic tan arrelat al nostre territori. I és que els dies 20, 21 i 22 de febrer, coincidint amb la XX Fira de l'Oli, l'EMD de Jesús acollirà una concentració de les millors produccions en aquesta matèria en un espai creat expressament per a l'ocasió amb la denominació "Àgora de l'oli. Espai Gurmet Terres de l'Ebre".

Durant tres dies dies, la intenció és reunir els principals productors per donar a conèixer el seu treball des de la recol·lecció de l'oliva, el procés de transformació, arribant al resultat final d’un producte de gran qualitat i que moltes vegades està mancat d'una adequada promoció.

1. Una passejada per l'univers de l'oli: Un altre dels reclams d'aquesta Àgora de l'Oli serà endinsar-nos en l'univers de l'oli en un instant: des de la Ribera d'Ebre fins al Montsià, tota la geografia ebrenca representada en aquest or líquid. Només arribar, podrem fer-nos una idea de la gran producció d'oli d'oliva que hi ha a les nostres comarques. Passejar per l'exposició serà una de les experiències més senzilles, però potser la que ens deixarà un record més clar.

2. Descobrir petits productors artesanals i les seves experiències: Hi seran les cooperatives d'oli de més renom del territori, però també petits productors que fan l'oli de manera artesanal als seus magatzems. Serà una ocasió perfecta per parlar amb ells i preguntar-los per l'origen de la seva pràctica. Si van ser els seus avis o pares els que els van inculcar l'amor per l'oli, o bé si són uns “neorurals” i ha estat una afició més aviat “nouvinguda”. Es calcula que puguin haver més de seixanta tipus diferents d'oli d'oliva envasat i que, malgrat tractar-se de petites produccions, els experts diuen que tenen una qualitat brutal!

3. Tastos d'oli amb experts: Us pensàveu que només es podia ser un expert en vins? Doncs no. Per ser un bon gurmet, ara també has de saber tastar els olis i valorar el seu grau d'acidesa, la seva densitat o què vol dir el seu color. Quin lloc millor per conèxier les propietats de l'oli que l'Àgora de l'Oli? La més destacada fa referència a l'exposició d’un espai de gamma alta d’olis Extra Verge de les Terres de l’Ebre, on es podrà gaudir de totes les emocions i sensacions que transmet el color, sabor, intensitat i aroma.

4. Descobrir la creativitat en els dissenys: Els més sensibles a l'estètica o els fans del disseny i de la imatge, tindran la diversió assegurada. Desenes de noms creatius, etiquetes i imatges corporatives inventades per transmetre l'essència de l'oli. Us imagineu la quantitat de noms i imatges que pot evocar un bon oli? Creieu que els productors les han sabudes plasmar? Si voleu comprovar-ho in situ, us entretindreu! Per començar, fixeu-vos amb el logotip de l'Àgora de l'Oli, un exemple de simplicitat i d'elegància.

5. Aprèn els millors plats amb l'oli de protagonista: Tant el dissabte com el diumenge al matí, està previst que tinguin lloc demostracions en públic de gastronomia i l'elaboració de diversos plats on l'oli serà el protagonista. Aquestes receptes cuinades en directe pels xefs i els més experts professionals del món de l'oli seran retransmeses també per televisió. 

6. Ruta de tapes pels restaurants locals: L'Àgora de l'Oli tindrà un partner a l'altura. Una ruta de tapes pels bars i restaurants locals. Després de l'èxit de la ruta de tapes tortosina, es reprodueix a l'EMD de Jesús amb nou establiments participants. Es podran provar des de la clàssica espardenya d'escalivada o truita de patata, fins a altres propostes més sofisticades com el ravioli muntanyenc o el 'twister'. Consulteu les opcions i trieu o, si teniu gana, feu-les totes!

7. Parlen els experts: Què seria una jornada temàtica sense les reflexions dels experts? En aquest cas, el divendres tindrà lloc una jornada per professionals on es podran abordar tant temes de marquèting com de propietats de l'oli o possibilitats d'exportació. No et perdis el “Màrqueting com a estratègia de venda de productes de qualitat” o “Diferents categories d’oli i d’ús comestible”.

    

Més informació: 

Pàgina de facebook de l'Àgora de l'Oli: 
www.facebook.com/agoraoliterresebre

     

A

També et pot interessar