Irish Corner

Foto: 

Cedida
Irish Corner Group

Els 10 imperdibles de l'English Festival

El festival se celebrarà a Tortosa del 15 al 17 d'abril i té com a objectiu potenciar l'ús de l'anglès
Surtdecasa Ebre
,
12/04/2016
Fires i festes

Per quart any consecutiu, podreu gaudir d'un cap de setmana 100% 'british' sense volar a les illes britàniques. Us torna boig un 'typical english breakfast'? Us imagineu bevent cervesa i participant en un autèntic Quizz Show anglès? Podràs fer ioga en anglès, comprar objectes de segona mà com si estéssis en un barri londinenc o sentir l'olor dels baked beans d'un típic cottage irlandès. T'hi apuntes?

1. Música celta i tapes Irlandeses
Us captiven els trucs de màgia impossibles? Els anglesos són molt aficionants a l'il·lusionisme i, per això, l'organització segueix apostant pels espectacles de màgia, en aquest cas, amb el Mag Ignasi. Després, està prevista l'actuació de música tradicional celta a càrrec la banda Irish Corner Group liderada per la Moya Sands, una virtuosa del violí clàssic i la flauta irlandesa. Per acompanyar, tapetes irlandeses i pintes per tothom! 
Quan? Divendres 15 d'abril, a partir de les 20h.
On? Mercat de Tortosa

2. Football Jersey Dray, la Premier a Tortosa
Després de la nit al Mercat, podeu viure l'experiència de sentir-vos en un clàssic pub irlandès o anglès. En aquest local de Tortosa, el Manolito's, amb una decoració molt similar a la d'aquests temples de la nit anglosaxons, podreu sentir-vos com en aquell país. Les pantalles grans per veure els espectacles esportius són un dels altars més venerats en aquests locals, i el mateix passarà a Tortosa la nit del divendres. Entre tothom qui hagi participat en la rifa, se sortejaran samarretes signades pels futbolistes de la Premier League, David Silva (Manchester City). Juan Mata (Manchester United), Santi Cazorla (Arsenal) i Àngel Rangel (Swansea). 
Quan? Divendres 15 d'abril, a les 20h.
On? Manolito's

3. Desfilada de cotxes antics
Els anglosaxons són molt aficionats a les desfilades festives, que ells anomenen parade. En aquest cas, s'ha organitzat el migdia del dissabte una Classic Car Parade and Exhibition, en què en una cèntrica plaça tortosina hi haurà una representació de vehicles antics.
Quan? Dissabte 16 d'abril, a les 11:30h.
On? Plaça Barcelona

4. Ioga, l'estil de vida de les colònies
El ioga és una de les sis darsanes o escoles de filosofia índia que ja es practicava en aquest país cap al III mil·lenni aC. Com els occidentals, després de la nostra febre per l'acció necessitem retrobar-nos amb nosaltres mateixos, aquesta pràctica s'està popularitzant cada vegada més a casa nostra. Així que el festival ha apostat per oferir la major felicitat a través de la unió de l'atman (ànima individual) amb el braman (l'ànima universal). Tot això en anglès!
Quan? Dissabte 16 d'abril, a les 12h.
On? Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

5. Parador Pub Quiz Night
La nit de dissabte és una de les més fortes i més esperades del festival. El típic concurs de preguntes i respostes per equips que es fa en un pub d'alguna ciutat plujosa, en aquest cas, es trasllada al Parador de Tortosa. La tradició va nàixer a la Gran Bretanya i va arribar al seu punt àlgid als primers anys de 90. L'English Festival la recupera com un dels patrimonis populars britànics a conservar. Visca la cultura popular! Després hi haurà karaoke per poder entonar els grans clàssics brit.
Quan? Dissabte 16 d'abril, a partir de les 20:30h.
On? Parador de Tortosa

6. Tots a jugar al Bingo!
A tots ens vénen al cap les pel·lícules americanes en què les famílies passaven els vespres al Bingo. Tot i que aquesta és una tradició molt antiga, els anglosaxons són molt aficionats a posar a prova l'atzar i anar marcant a la cartolineta els números que surten. La nit del dissabte al Parador, podràs sentir-te enmig d'un comtat de la Gran Bretanya, en una nit freda de dissabte, jugant al Bingo.
Quan? Dissabte 16 d'abril a les 22h.
On? Parador de Tortosa

7. Missa i gospel
És igual la religió que professis, els cors i les palmes transformaran el teu matí de diumenge en tota una experiència espiritual. La música té aquest efecte! No cal que vagis a Londres -o a Nova York- per gaudir dels cants místics d'una missa de Gospel. Aquest diumenge, ho podràs fer al convent de la Puríssima de Tortosa, en ple Nucli Antic de la ciutat. Que "nostra Cinta" us beneeixi!
Quan? Diumenge 17 d'abril, a les 9:30h.
On? Església de la Puríssima

8. Esmorzar anglès o irlandès?
Anglès o irlandès? Un debat feixuc, al qual millor no referir-s'hi. Ja sabem que molts cops els idiomes entren per l'estòmac. El diumenge al matí, sentiràs des del llit el flaire de la cansalada daurada i les típiques salsitxes britàniques. Un esmorzar old style per encarar l'última jornada del festival amb forces.
Quan? Diumenge 17 d'abril, a les 10h.
On? Església de la Puríssima

9. Car Boot Sale
Els britànics tenen costum de socialitzar-se als mercadets de segona mà. El Car Boot Sale ha estat una de les iniciatives que més èxit han tingut en les dues darreres edicions del festival. Agafa els objectes que tens abonadonats a les golfes i posa'ls al maleter del teu cotxe. Un cop arribis a l'esplanada de l'Auditori, només hauràs d'exposar-los i a veure què vens!
Quan? Diumenge 17 d'abril, a les 10h.
On? Plaça dels Dolors

10. Entrega de premis
Tot gran festival mereix una bona clausura, i en aquest cas, el millor serà l'entrega de premis. Aquest festival ofereix premis molt sucosos, tant per al públic jove com per als adults. Entre ells, matricules a les escoles d'idiomes, sopars i viatges a l'estranger. El més sonat és un viatge a Swansea per a dues persones adultes o un curs d'anglès per als participants en època escolar a la mateixa universitat d'aquesta ciutat britànica.
Quan? Diumenge 17 d'abril, a les 13h.
On? Cripta de Mossèn Sol

 

Pels més petits...

- Lectura de contes
Aventures i fantasies en llengua anglesa per als més petits de la casa. S'ha d'aprofitar la plasticitat del cervell i l'emoció d'una història ben explicada per gaudir com mai d'un idioma.
Quan? Dissabte 16 d'abril, a les 10h.
On? Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

- Espectacle de música
Kinder músic Interactive! Música i lletres en anglès per fer ballar menuts i grans.
Quan? Dissabte 16 d'abril, a les 18h.
On? Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

- Tallers i Gimcana
A partir de les 10:30 h, s'han organitzat un seguit de tallers per als més petits, on podran accedir a tot un món de màgia i fantasia. A continuació, els més grandets podran participar d'una gimcana on hauran de superar diferents proves físiques en què hi podran participar per grups o amb famílies.
Quan? Diumenge 17 d'abril, a les 10:30h.
On? Plaça dels Dolors  

Més informació: 

Tortosa Englis Festival 
Del 15 al 17 d'abril 
Fitxa d'agenda Surtdecasa

   

A

També et pot interessar